MSU: Natječaj za umjetničku intervenciju

Muzej suvremene umjetnosti poziva zainteresirane umjetnice i umjetnike, arhitektice i arhitekte, dizajnerice i dizajnere, umjetničke skupine da prijave prijedlog umjetničke intervencije za južni plato MSU-a.

Cilj je projekta aktivacija ovog kaskadno razvedenog vanjskog prostora MSU-a koji gleda na prometnicu Avenija Dubrovnik. Po izboru prijedloga odabrana autorica, autor ili skupina autora u suradnji s Prijateljima MSU-a, kustosima i tehničarima MSU-a realizirat će prijedlog na južnom platou MSU-a tijekom studenog i prosinca 2022.

Natječaj je namijenjen prijedlozima koji uzimaju u obzir specifičnost lokacije, održivost rada u vanjskom prostoru, postojeće umjetnine i dosadašnje načine korištenja platoa. Odabrani rad može, uz južni, zahvatiti zapadni i sjeverni vanjski prostor MSU-a.

O najboljem idejnom rješenju/rješenjima odlučivat će povjerenstvo u sastavu: Zdenka Badovinac, ravnateljica MSU-a, Renata Filčić, kustosica, dokumentaristica MSU-a, Iva Rada Janković, viša kustosica MSU-a i voditeljica Atelijera Kožarić, Mirta Pavić, voditeljica Odjel zaštite i restauracije MSU-a, te član Prijatelja MSU-a.

Obrazac za prijavu nalazi se na poveznici: https://forms.gle/YwtiKVzrXMKZtRiz6

Rok za prijavu je 16. listopada 2022.

Organizator osigurava tehničku podršku, potreban materijal za intervenciju u iznosu do 30.000, 00 HRK bruto te honorar u iznosu od 10.000,00 HRK bruto.

Opis južnog platoa, vizualni materijal, analizu sadržaja i korištenja platoa kao i biografije povjerenstva preuzmite ovdje.


Povezano