Ljetna škola Instituta za filozofiju

Institut za filozofiju organizira ljetnu školu na temu preispitivanja filozofskog kanona koja će se održati od 28. do 30. lipnja 2021. u online formatu.

Škola će se sastojati od niza predavanja u kojima će se iz perspektive različitih filozofskih disciplina raspravljati o značenju i implikacijama različitih oblika tehnologije. Namijenjena je u prvom redu doktorskim studenticama filozofije, naprednijim studentima diplomskog studija filozofije, kao i doktorandima i studenticama drugih područja humanističkih, društvenih, prirodnih i tehničkih znanosti.

Program ljetne škole će, s jedne strane, istražiti filozofske i povijesne procese koji su doveli do uspostavljanja filozofskog kanona, kao i različite aspekte argumenata za i protiv kanona. S druge strane, pozabavit će se nekim konkretnijim pitanjima: Je li propitivanje kanona znak krize? Tko treba biti uključen u kanon i zašto? Je li kanon uopće nužan?

Iz programa izdvajamo kolegij prof. Ruth Hagengruber (Sveučilište u Paderbornu, Njemačka) koji će se baviti poviješću žena u filozofiji, te kolegij prof. emerite Mary Ellen Waithe (Sveučilište u Clevelandu, SAD) posvećen položaju žena u kanonu.

Škola će se održavati na engleskom i (manjim dijelom) njemačkom jeziku.

Rok za prijavu je 31. svibnja 2021., a obrazac za prijavu, kao i podrobne informacije o programu, možete pronaći na sljedećem linku: https://summerschool.ifzg.hr/


Povezano