Island Connect – otvorene prijave na rezidencijalni umjetnički program

Otočka veza / Island Connect europski je projekt suradnje pet umjetničkih organizacija s područja izvedbenih umjetnosti koji se bazira na rezidencijalnim umjetničkim i istraživačkim programima po otocima Irske, Grčke, Španjolske, Danske i Hrvatske.

Partneri projekta – koji se razvio iz programa zagrebačkog Fonda za druge – zajedničkim aktivnostima pridonose stvaranju i konsolidaciji izvedbenih umjetnosti, a kroz dvotjedne rezidencijalne boravke i razmjene žele podržati umjetnike i umjetničke skupine u njihovom osobnom i profesionalnom razvoju, doprinijeti i osigurati istraživačke i razvojne faze umjetničkih performativnih i multidisciplinarnih projekata.

Otok i grad Cres te Palača Moise lokacije su realizacije dvogodišnjeg programa umjetničkih rezidencija i produkcija umjetničkih projekata u nastajanju (od 2020. do 2022. godine), u organizaciji hrvatskog partnera i nositelja projekta, udruge Domino iz Zagreba, u suradnji s RECAS – Sveučilišta u Rijeci. Ostali projektni partneri i otoci realizacije programa su: Bækkelund International Residency Center for Artists (BIRCA) na danskom otoku Bornholm, Centre d’Investigació Escènica de Sineu (C.IN.E) na španjolskoj Mallorci, Irish Aerial Creation Centre (IACC) u irskom gradu Limericku te ENTROPIA na grčkom otoku Naxos.

Nakon iznimno uspješne realizacije programau tijekom 2020., Island Connect (aka. Otočka veza) raspisao je Otvoreni poziv na prijavu za rezidencijalni program razvoja umj. projekata za umjetnike i umjetničke organizacije za 2022., rok za prijavu je 20. prosinca 2021.

Sve informacije o programu, prijavi i partnerima možete naći na službenoj stranici projekta www.islandconnect.eu, a dodatna pitanja možete poslati na domino.produkcija@gmail.com (uz oznaku “Island Connect 2022”) do 19. prosinca 2021.


Povezano