EUandME / Natječaj za mlade filmaše

Europska komisija otvorila je nagradni natječaj mladim redateljima/cama iz Europske unije te im nudi priliku da svoj kratkometražni film snime uz mentorstvo priznatih europskih filmskih redatelja i bespovratnu novčanu potporu od 7500 eura. Mladi u dobi od 18 do 35 godina mogu se prijaviti na natječaj do 31. listopada.

U svojim prijavama sudionici natječaja trebaju opisati ideju za svoj kratki film na jednu od pet ponuđenih tema – mobilnost, održivost, prava, digitalnost te vještine i posao – koji bi istaknuo i na zanimljiv način prikazao neke od brojnih mogućnosti i pogodnosti koje Europska unija pruža svojim mladim građanima/kama kako bi ostvarile svoj potencijal i ispunili svoje ambicije.

Rok za prijavu je 31. listopada 2018. (12h)

Stručni žiri čine Dalibor MatanićMatthias Hoene, Tomasz Konecki, Yorgos Zois i Zaida Bergroth, koji će za svaku od pet ponuđenih tema odabrati dva najbolja filmska koncepta.

Među deset finalista/ica sami građani EU-a, glasovanjem putem posebne online platforme, odabrat će pet pobjednika natječaja koji će snimiti svoje filmove.

Svaki od pet pobjednika ili pobjednica bit će nagrađena bespovratnim novčanim iznosom od 7500 eura u svrhu produkcije, snimanja i montaže vlastitog filma, a u radu će ih mentorirati jedan od petoro članova žirija. Osim toga, pet nagrađenih mladih redatelja ili redateljica bit će pozvano da svoje filmove prikažu na svečanosti otvaranja tijekom lipnja 2019.

Pravila natječaja i prijavnica dostupni su na: https://europa.eu/euandme/hr/yfc/


Povezano