Centar za kazalište potlačenih POKAZ traži volontere_ke

Foto: Wikimedia Commons

Zanima te kazalište potlačenih, a ne znaš gdje se i kako možeš njime baviti? Nisi još čula za kazalište potlačenih, ali si fan kreativnih i participativnih metoda u radu s ljudima? Zanima te rad s djecom, sa stručnjacima i stručnjakinjama iz pomagačkih profesija ili pak s pripadnicima/ama marginaliziranih i potlačenih skupina?

Možda se vidiš kao (budućeg) stručnjaka/stručnjakinju i/ili pripadnika/cu neke od potlačenih skupina u našem društvu te želiš djelovati iz te pozicije? Imaš želju steći konkretne vještine i praksu za rad sa skupinama djece i odraslih? Želiš pridonijeti izgradnji pravednog društva, razvoju kritičke pedagogije, njegovanju dijaloga i suradničkih odnosa, a pritom osnažiti sebe?

Priključi se volonterskom timu Centra za kazalište potlačenih POKAZ!

Kao član/ica volonterske forum skupine moći ćeš naučiti kako voditi radionice forum kazališta, novinskog kazališta, estetike potlačenih, kako facilitirati izvedbe i slično. Imat ćeš priliku pod mentorskim vodstvom sudjelovati u postavljanju vlastite forum predstave i njenom predstavljanju pred nekom od skupina iz našeg ciljanog korisništva: djecom i mladima u odgojno-obrazovnim institucijama (od participativnih bajki u vrtićima preko kazališnog razgovora o bullyingu u školama do rada s mladima u centrima za pružanje usluga u zajednici), stručnjacima i stručnjakinjama (nastavnicima, stručnim suradnicama, socijalnim radnicima, odgajateljicama, studentima…) i potlačenim skupinama (LGBTIQ osobama, radnicima i radnicama, ženama, izbjeglicama, osobama s invaliditetom).

Volonterski program traje od travnja do kraja lipnja. Početak programa jest (obavezna) dvodnevna vikend radionica metoda forum kazališta (28. i 29. ožujka, 10 – 17h), gdje ćeš steći osnovna znanja i povezati se s ostatkom grupe s kojom ćeš surađivati.

Za vrijeme programa očekujemo da svaki drugi tjedan (nedjeljom od 18 do 20h) dolaziš na zajedničke sastanke/radionice/edukacije na kojima ćete kao grupa pripremiti forum predstavu i odigrati ju pred korisništvom, a prema želji se možeš i pridružiti trenerskom timu na radionicama. Zauzvrat ćeš steći konkretno znanje i vještine, te se okušati u praksi rada s različitim grupama ili pak imati vlastitu inicijativu da metode forum kazališta primijeniš u radu s kojim se već baviš. Ako se na to odlučiš, poslije završetka programa možeš i dalje aktivno surađivati s Centrom, pa i razvijati vlastite programe.

Prijave za volonterski program i sva pitanja primamo do 20. ožujka 2020. godine na mail ckp.pokaz@gmail.com – naziv maila: “Prijava za volonterski program 2020”.

Uz prijavu pošalji i nekoliko rečenica u kojima opisuješ svoju motivaciju za priključenje grupi (do pola kartice teksta). Kako program ima snažni edukacijski fokus, zbog kvalitete rada nužno moramo ograničiti broj sudionica na 12, te ćemo poslati obavijest o prihvaćanju prijave i potrebne informacije oko termina i lokacija susreta do 25. ožujka.


Povezano