Žensko ne ratu, nasilju, isključivanju 90-ih

U sklopu dvanaestog izdanja Human Rights Film Festivala (08.-14. prosinca 2014.) inicijativa organizacija civilnog društva “Svi mi za Hrvatsku svih nas” poziva Vas na otvorenje izložbe i panel diskusiju o ženskom mirovnom aktivizmu u Hrvatskoj i regiji,

Žensko ne ratu, nasilju, isključivanju 90-ih“, 09. prosinca 2014., 18 sati, Kino Europa, Varšavska 3, Zagreb.

Uvodničarke u panel diskusiju bit će Vesna Kesić, novinarka i aktivistkinja, Vesna Teršelič, voditeljica Documente – Centra za suočavanje s prošlošćuKatarina Kruhonja, mirovna aktivistkinja, Marijana Senjak (MEDICA Zenica) i Jadranka Miličević (Žene u crnom, Sarajevo).

Ideja panel diskusije je da se zajednički prisjetimo ženskog mirovnog aktivizma u regiji 90-ih i njegovog doprinosa procesima pomirenja i suočavanja s prošlošću. Naglasak će biti na četiri teme – solidarnost i povezivanje preko granica ratnih zona i identiteta, javne akcije otpora, akcije podrške ženama žrtvama rata i borba protiv ratnog seksualnog nasilja.

Fotografska izložba, koja će ovom prilikom biti otvorena, je umjetnički poticaj na promišljanje i osvještavanje doprinosa žena u regiji u promicanju mira te će ukazati na njihovu suradnju i predano aktivističko djelovanje i u najtežim okolnostima.

Ideja je da kroz panel, kao i izložbu, vizualno i na svaki drugi način podsjetiti posjetitelje/ice ovogodišnjeg Human Rights Film Festivala na to koliko je nastavak promicanja mira i ljudskih prava važan i danas u vrijeme kada se opet događaju organizirana ugrožavanja ženskih i manjinskih prava.

Svi mi za Hrvatsku svih nas!


Povezano