Žene su i dalje strašne: ususret Vox Feminae Festivalu

11. izdanje Vox Feminae Festivala održava se od 25. do 29. listopada 2017. godine. Tim povodom, Zagreb Book Festival u sklopu svog redovnog godišnjeg programa tribini “Kul u gradu” organizira razgovor s organizatoricama i sudionicama festivala.

Predstavljanje VFF-a održat će se u četvrtak, 12. listopada u Knjižari Ljevak (Trg bana Jelačića 17) u 19h.

Vox Feminae Festival jedini je festival u Hrvatskoj koji promiče stvaralaštvo žena i problematizira pitanja roda kroz međunarodni filmski program, radionice, izložbe te nastupe i prezentacije glazbenica, umjetnica, aktivistkinja i teoretičarki. Cilj je manifestacije pojačati vidljivost ženskog stvaralaštva i djelovanja u društvu izmještajući ga iz postojećih šablona i načina prezentiranja; ali i učiniti rad rodno osviještenih pojedinaca, pojedinki i kolektiva primamljivim široj publici, a posebno mladima.

Program ovogodišnjeg izdanja VFF-a predstavlja član organizacijskog tima K-zone Marino Čajdo. O društvenoj relevantnosti VFF-a i portala Voxfeminae.net, iz pozicije novinarke i književnice, govorit će stalna suradnica na portalu Antonela Marušić. Tribini će se priključiti i umjetnica Rina Barbarić, autorica ovogodišnjeg festivalskog vizuala te jedna od autorica dizajna društvene igre “Strašne žene” koja će biti predstavljena na VFF-u. Moderira Ivana Simić Bodrožić.

Osim društvene igre spremamo i par drugih programskih iznenađenja, stoga nam se pridružite u knjižari Ljevak u četvrtak od 19h! 🙂


Povezano