Zbeletronove psihološke radionice: Toksične veze

U četvrtak, 13. veljače u 19 sati u DKC Šesnaestica održat će se druga u nizu Psiholoških radionica u organizaciji Zbeletrona i K-zone. Ovog puta radionica obrađuje antivalentinovsku temu prepoznavanja i napuštanja toksičnih odnosa te liječenja ljubavne boli.

Zanima vas kako prepoznati i izgraditi odnose koji vas hrane i ispunjavaju? Želite dobiti ono što trebate u odnosima, a niste sasvim sigurni kako? Čuli_e ste da se priča o tim toksičnim ljudima i odnosima i zanima vas kako ih prepoznati? Uočili_e ste da vam se u odnosima, bilo romantičnim, bilo prijateljskim, ponavljaju neke slične situacije i voljeli biste saznati zašto? Ako vas zanima bilo koje od tih pitanja, ili naprosto želite raditi na svojim odnosima i naučiti nešto o tome kako ih unaprijediti, pridružite se novoj Zbeletron psihološkoj radionici! Bilo da se radilo o prijateljskim ili ljubavnim odnosima, na ovoj radionici imat ćete prilike dobiti nešto za sebe što možete ponijeti u svoje bliske odnose.

Često znamo za neke ljude ili odnose reći da su za nas „toksični“ Što to zapravo znači? Moguće je da se nalazite u jednom takvom odnosu ako se osjećate umorno, iscrpljeno, tužno, zabrinuto, kao da je potrebno ulagati golemi trud i napor da bi odnos uspio, kao da ništa što napravite nije dovoljno za osobu s kojom ste u odnosu, te kao da ste u odnosu zapravo sami, a ispunjeni željom i čežnjom za drugom osobom i njenim odobravanjem i pažnjom.

Povezanost s drugim ljudskim bićima, bilo u romantičnom, bilo u prijateljskom smislu naša je osnovna životna potreba. Nije stoga neobično da su upravo odnosi s drugim ljudima izvor goleme sreće, ali i neizmjerne boli i patnje. Ljubav je opjevana i ovjekovječena na bezbrojne načine, no praktična iskustva iz terapijske prakse, psihološka istraživanja, ali i iskustva svakog od nas tko je ikada nekoga volio, pokazuju nam da ona nažalost nije dovoljna za opstanak naših odnosa. Koje su to vještine koje možemo usvojiti da osiguramo kvalitetu naših odnosa? Što odnose gotovo sigurno vodi krahu? Kako se oporaviti od ljubavne boli? Kako prepoznati negativne obrasce u odnosima, napustiti toksične veze i graditi kvalitetnije temelje u budućnosti?

Odgovore na ta i na mnoga druga predavanja dobit ćete na predavanju i radionici koju će voditi Lejla Talić, diplomirana psihologinja na supervizijskom stupnju edukacije iz kognitivno bihevioralne psihoterapije s iskustvom rada u raznim organizacijama civilnog društva, školama te tvrtkama.

Kroz predavanje i radionicu imat ćete priliku saznati imate li vi neka vjerovanja o odnosima koja vas ometaju u tome da iz njih dobijete ono što trebate. Imat ćete priliku vježbati kako se zauzeti za sebe u odnosu te na primjerima prepoznati obrasce toksičnih odnosa te usvojiti tehnike za izlazak iz njih i liječenje slomljenog srca. Sve vježbe su individualnog tipa te svoja iskustva i komentare možete, ali i ne morate dijeliti s ostalim sudionicima_ama.

O Zbeletronovim psihološkim radionicama:

Zbeletron i K-zona organiziraju ciklus tematskih predavanja i radionica na teme iz područja psihologije. Zbeletronove psihološke radionice novi su Zbeletronov program koji će se na mjesečnoj bazi održavati u DKC Šesnaestica.

Kome je namijenjen program?

Program je besplatan za sve sudionike/ce a namijenjen je svima koje zanimaju teme iz područja psihologije, brige za sebe i svoje mentalno zdravlje te povećanje zadovoljstva životom.

Oblik rada na radionicama:
Radionice i predavanja su interaktivnog tipa te će svaki put postojati prilika da isprobate neku tehniku ili vježbu individualno. Sudionici mogu samo doći i slušati, a u razgovor se mogu uključiti ako žele, ali i ne moraju.

*Zbeletronove psihološke radionice otvorene su za sve LGBTIQ+ osobe, bez obzira na njihove rodne i/ili seksualne identitete.

Više informacija o radionici možete potražiti na Facebook stranici događanja.


Povezano