Vogue fem radionica i diskusija uz Lasseindru Ninju

Mother Lasseindra podigla je vibrantnu parišku vogue scenu i učinila Pariz glavnim središtem voguinga u Europi, a njeni vogue fem nastupi i dramatični dipovi ostavljaju publiku bez daha. qSPORT organizirao je gostovanje Lasseindre Ninje u Zagrebu, 25.5.2019., uz vogue radionicu i panel-diskusiju o vogeu i ballroom kulturi.

Na panel-diskusiji u DKC Šesnaestica od 21h dani su odgovori na sljedeća (i druga) pitanja: Što je vogue i koji su različiti stilovi voguea? Kako je vogue osnažio afroameričke gejeve i transrodne žene koji su u New Yorku izmislili i razvili ovaj plesni stil? Što vogue i ballroom kultura znači za crnačku LGBTIQ+ zajedicu? Kako u Hrvatskoj vogue može osnažiti transrodne žene, gejeve i sve ostale osobe koje se pridružuju vogue sceni? Tko je butch queen, a tko female figure na ballroom sceni? Kakva je poveznica između drag kulture i voguea? Kako ballroom kultura osigurava prostor siguran i ugodan za sve, a pogotovo za LGBTIQ+ osobe? Kako je Paris postao glavni centar voguinga u Europi? Kako se razvija zagrebačka voguing scena?

U diskusiji u Šesnaestici sudjelovale su Lasseindra Ninja, Mateja Miković (plesna umjetnica i vogue trenerica) i Mr.E (House of Flamingo). Diskusiju je moderirao Boris Vrdoljak (qSPORT).

Zainteresirane/i za vogue fem radionicu istoj su se mogle/i prilljučiti ranije tog dana, od 16h na Zagrebačkom velesajmu, paviljon 25/I (fitness centar XXL 1, Salsa Fusion Studio). Više informacija o programu potražite na Facebook eventu.

Program se proveo uz podršku Francuske ambasade u Zagrebu te je dio Mjeseca ponosa. Realizirao se uz logističku podršku K-zone i House of Flamingo.


Povezano