U potrazi za povezanošću: grupa podrške za LGBTI osobe

Dugine obitelji organiziraju grupu podrške s ciklusom od 3-5 radionica (ovisno o željama i potrebama polaznika). Inicijalna radionica održat će se u utorak, 10.12.2019. u 19 sati, u prostorijama udruge RODA na adresi Žerjavićeva 10.

Na inicijalnoj radionici ćemo predstaviti program i voditelje, međusobno se upoznati te razgovarati o očekivanjima polaznika. Program će se prilagođavati i nadopunjavati očekivanjima i potrebama polaznika.

Povezanost s drugima nekad priželjkujemo, a nekad od nje bježimo. Digitalno doba često nam ne nudi tip povezanosti koji nam najviše treba – ispunjavamo profile, razmjenjujemo i ‘lajkamo’ slike, dok gubimo prilike za razgovor, spontano druženje, razmjenu misli i ideja, stvaranje autentične bliskosti i izgradnju odnosa, bilo prijateljskog, bilo partnerskog.

Možemo imati kontakte poznanika/ca ili partnera/ica, i osjećati se usamljeno i biti sami. Chatovi i forumi samo stvaraju iluziju odnosa, dok zapravo: ne govorimo drugima o sebi, skrivamo sebe, svoje čežnje, strahove, nedoumice i cjelokupni identitet, ne tražimo ili ne dobivamo podršku od drugih. LGBTI osobe u posebnom su riziku za usamljenost, s obzirom na rana iskustva skrivanja, izolacije, nevidljivosti, života u “ormaru” i neslobode.

Na grupi ćemo razgovarati o: vlastitom identitetu i iskustvu s tim identitetom; kako se nosim s teškim osjećajima i što činim da ih izbjegnem, kako si pružam podršku i kakva mi podrška treba, a ne pronalazim ju; odnosima s drugima i percipiranim ‘rizicima’ odnosa.

Na radionicu se mogu prijaviti sve LGBTI osobe s motivacijom i kapacitetom za osobni rast i razvoj. Obavezna je prijava na inicijalnu radionicu putem e-maila info.dugineobitelji@gmail.com.

Molimo da u prijavi navedete svoje kontakt podatke te kratko obrazložite svoju osobnu motivaciju za prijavom (kroz nekoliko rečenica). Broj polaznika je ograničen na 10.

Voditelji su Zlatan Krajina, sociolog i Iskra Pejić, psihologinja i psihoterapeutkinja.


Povezano