Tribina: Seksualno uznemiravanje u obrazovanju i na poslu

Klub studenata fakulteta političkih znanosti poziva vas na predavanje “Seksualno uznemiravanje u obrazovanju i na radnom mjestu”. Predavanje će se održat putem platforme Zoom 21. travnja s početkom u 19 sati.

Prva tema tribine je seksualno nasilje u visokom obrazovanju. Bit će riječi o prepoznavanju seksualnog zlostavljanja te reagiranju na isto. Kome se obratiti i kakva je zaštitna mreža? Druga tema je seksualno zlostavljanje na radnom mjestu. Tema je to koja bi trebala biti od značaja studentima/cama, koji su već na tržištu rada ili će uskoro biti. Kome se obratiti i koje su procedure ako do seksualnog zlostavljanja dođe? Također, na tribini će biti predstavljeni rezultati istraživanja provedenoga upravo na temu seksualnog zlostavljanja na radnom mjestu.

Govornice tribine su:

1. Bruna Nedoklan, voditeljica Psihološkog savjetovališta udruge B.a.B.e. – psihologinja, edukantica Gestalt i KBT psihoterapije. Pruža individualnu i grupnu psihosocijalnu podršku traumatiziranim osobama s primarnim fokusom na žrtve obiteljskog nasilja.

2. Jasna Žmak, dramaturginja i scenaristica, docentica na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilista u Zagrebu. Članica je Radne skupine za prikupljanje podataka o slučajevima seksualnog uznemiravanja na ADU te je aktivno uključena u organizaciju programa “Nisma tražila – za ravnopravnost, protiv zlostavljanja”, također na ADU.

3. Dunja Bonacci Skenderović, neovisna konzultantica u području suzbijanja nasilja protiv žena. Magistrirala je politologiju na CEU-u u Budimpešti. Vlasnica je tvrtke Bonacci j.d.o.o. i pokretačica projekta FIRDA – projekta protiv spolnog uznemiravanja na radnom mjestu. U sklopu projekta provela je istraživanje o raširenosti spolnog uznemiravanja na radnom mjestu te mehanizmima prevencije i zaštite. Ima više od 15 godina profesionalnog iskustva u radu u nevladinim i međunarodnim organizacijama. Radila je u Ženskoj sobi – Centru za seksualna prava te na projektima Međunarodnog centra za razvoj migracijskih politika (ICMPD), Svjetske Banke, UN WOMEN, Ecorys Poljska i dr. Dvije godine je radila za UNICEF Hrvatska kao konzultantica na prikupljanju, sistematizaciji i analizi podataka vezano uz dječja prava u Hrvatskoj. Članica je UN WOMEN regionalne savjetodavne grupe za civilno društvo za Europu i Centralnu Aziju

Broj sudionika nije ograničen, no potrebno je ispuniti prijavni obrazac. https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfsUMbIreU…/viewform…

Link sastanka bit će vam poslan sat vremena prije početka predavanja na e-mail adresu.


Povezano