Tribina o stripu: Daniel Martinović

Četvrta po redu tribina o superherojskom stripu u Booksi održat će se u utorak, 29. rujna u 18h, a gostovat će Daniel Martinović.

Tribina će se baviti prikazima roda, tijela, LGBTQ+ likova i feminizma. Od macho i šund početaka žanra, preko ranih iskoraka u zrelijim fazama do današnjih pokušaja reprezentacije široke palete životnih stilova i identiteta. Šlagvort za tribinu je trebao biti film Black Widow, ali kako zbog korone kasni premijera, moderator Leonard Jurić i gost Daniel Martinović referirati će se na ostale filmske pokušaje ekranizacije heroja koji izlaze iz muške, bijele i hetero norme, kao i na bilo koje pitanje iz publike. Podij je otvoren!

Daniel Martinović bavi se LGBTI aktivizmom zadnjih osam godina, ali stripovima i ostalim geekovskim hobijima zadnjih tridesetak. Njegovo aktivističko iskustvo vezano je uz široko područje, a zadnjih par godina aktivan je kao koordinator i predsjednik udruge Dugine obitelji. Sudjeluje i u radu GOOD inicijative za građanski odgoj, i inicijative Ponosni Zagreb, dok u slobodno vrijeme organizira pub kvizove – između ostalih i na teme superheroja, turnire u videoigrama ili boardgames eventove. Trenutni izazov mu je pronaći dovoljno vremena za Marvel Avengerse na PS4, žonglirajući između pravnih savjetovanja i novih tužbi za napredak prava LGBTI osoba u Hrvatskoj, i dnevnog posla kao IT-evac koji se pravi da je web designer.


Povezano