Tribina Kazalište i mladi: Nasilje u školama

Foto: Feliphe Schiarolli

Krajem prošle godine jedna od aktualnijih tema bila je nasilje u školama. Nakon što su nastavnici progovorili o neprimjerenom i nasilnom ponašanju učenika pod nastavom, javili su se i učenici sa svojim pričama. U nekoliko dana društvene mreže bili su preplavljene raznim svjedočanstvima, a reagiralo je i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Reakcije učenika i nastavnika pokazale su kako je nasilje u školama očito problem o kojem se do sad nije govorilo dovoljno. Kako nastavnici, tako i učenici imaju iskustva s različitim neprimjerenim ponašanjima u školama, a čini se da pronaći rješenje za ovaj problem nije toliko jednostavno.

Jesu li mjere koje trenutno postoje u školama dovoljno učinkovite za smanjenje broja takvih incidenata? Je li problem nasilja u školama samo mali dio puno većeg problema? Na koji način kao društvo možemo utjecati na rješavanje problema nasilja?

To su samo neka od pitanja o kojima će se razgovarati na tribini „Nasilje u školama“, prvoj u serijalu tribina u organizaciji portala srednja.hr pod nazivom „Kazalište i mladi“ koje će se održavati u ZKM-u. Na jednom mjestu okupit će se sudionici iz različitih strana kako bi se iz različitih perspektiva sagledao problem i došlo do potencijalnih rješenja.

Tribina će se održati u Zagrebačkom kazalištu mladih u dvorani Polanec, 28. siječnja 2019. s početkom u 18h.


Povezano