Tjedan suvremenog plesa & Perforacije

Foto: Neven Petrović / AGENDA

U subotu 10. lipnja, premijernom izvedbom predstave AGENDA nastale u okviru ovogodišnjeg rezidencijalnog programa Zagrebačkog plesnog centra Saše Božića i Simone Aughterlony otpočinje bogat izvedbeni i radioničarski lipanj koji uključuje festivalski program Tjedna suvremenog plesa u organizaciji Hrvatskog instituta za pokret i ples te program Perforacija Udruge Domino.

Rezidencijalna predstava*, u produkciji kazališne skupine de facto te u koprodukcijskoj suradnji sa Zagrebačkim plesnim centrom te Tjednom suvremenog plesa/Hrvatskim institutom za pokret i ples, najveća je dosad ostvarena međunarodna plesna predstava kazališne skupine de facto te je nastala kao rezultat kolaboracije niza plesnih umjetnika i umjetnica iz Belgije, Njemačke, Švicarske, Engleske i Hrvatske. Točnije, uz koncept i režiju koju potpisuju Simone Aughterlony i Saša Božić, predstavi doprinose izvođači i izvođačice – Katarina Barešić, Boris Barukčić, Ivana Bojanić, Dora Brkarić, Viktoria Bubalo, Margareta Firinger, Nico Lloyd, Šimun Stankov, Melissa Valette te Thomas Vantuycom. Kostimografiju potpisuje Marita Ćopo, scenografiju Igor Ruf, oblikovanje svjetla Joseph Wegmann, a glazbu Nikola Krgović

Predstavu AGENDA, koja dotiče trenutak suvremenosti u kojem se impuls za remiksiranjem, preuređivanjem i preraspodjelom medija, kao i analogna želja za snimanjem i trganjem i montažom prizora, susreću s metodama koje njeguju lakoću i beskrajnu dostupnost, odnosno predstavu koja proizlazi iz opsežnog istraživanja pojma “stranca” i mnoštva artikulacija unutar pojmova i afekata neobičnosti, različitosti i drugosti, no ovaj puta kroz prizmu umjetnosti kolažiranja, publika će imati priliku pogledati i u ponedjeljak, 12. lipnja u 21h, te u jesenskom bloku ZPC-ovog programa u listopadu.

Više informacija: https://zagrebackiplesnicentar.hr/


Povezano