Tara Beata Racz: Hibridi

Tara Beata Racz: Transanimalia

Otvorenje samostalne izložbe mlade umjetnice Tare Beate Racz pod nazivom “Hibridi” održat će se u petak, 23. travnja 2021. godine u 19h u Galeriji Šira (Preradovićeva 13, Zagreb).

“Tara Beata Racz u svom se slikarskom ciklusu Hibridi ne bavi ilustracijom životinja. Kao i u prošlom ciklusu Transanimalia, slikarica predodžbe o životinjama vizualizira kroz izrazito intuitivan slikarski postupak vođen metodama gestalt psihoterapije. Arhetipski motivi životinja koji izviru iz njenih radova produkt su metamorfoze, mijene koja nastaje kada autorica apstraktnu sliku transformira u figurativan rad.

Naime, Tara Beata Racz umjetnički proces provodi gestualno, akcijski, stavljajući platno na pod svog ateljea. Ona tijelom ulazi u sliku te koristeći različite slikarske tehnike i materijale poput akrila i ulja intuitivnim djelovanjem stvara apstraktnu kompoziciju.

Valja naglasiti i da je autorica magistra slikarstva i psihologije, praktičarka art terapije, poglavito gestalt psihoterapije, čijim postulatima dolazi do formiranja njenog začudnog bestijarija.” (Maja Flajsig)

Izložbu možete pogledati u radnom vremenu Galerije: pon-pet: 9-16 h, 18-20 h, subotom: 11-16h.


Povezano