Tanja Minarik i queerANarchive gostuju u Švicarskoj

U subotu, 1. lipnja s početkom u 19 sati, u galeriji dreiviertel u Bernu, Švicarska otvorila se izložba Tanje Minarik – Procesi. Izložba je rezultat suradnje kolektiva queerANarchive iz Splita i nezavisnog galerijskog prostora dreiviertel.

U tehničkom smislu višekanalna video instalacija, Procesi je rad u kojem se isprepliću pitanja privatnog i javnog, pitanja koja autorica otvara kroz tekstualne dnevničke zapise koji fragmentarno prate i propituju procese koji mijenjaju i određuju njeno životno iskustvo. A dnevničke zapise prate video snimke gradova koje sama autorica opisuje kao svojevrsne meditacije o odnosima kroz petlje, praznine i međuprostore. Ti prikazi grada bez identiteta i povijesti Procese čine potragom ovog autorice za vlastitim antropološkim mjestom.

Izložba je dio programa kolektiva qIZLOŽBE koji u partnerstvima s drugim europskim organizacijama nezavisne kulture radi na promociji mladih hrvatskih queer umjetnika/ca na međunarodnom nivou.

Tanja Minarik (rođena 1983.) diplomirala je Film i video na Umjetničkoj akademiji u Splitu, magistrirala na studiju Novih medija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Bavi se raznim aspektima video umjetnosti i oblikovanja – instalacijama, audio/vizualnim performansima, VJ-ingom, montažom i interaktivnom umjetnošću. Izlagala i prikazivala filmove na nizu zajedničkih izložbi i festivala. Nastupala posvuda, većinom s queer feminističkim a/v bendom Žen.


Povezano