Štrikaona: SCRUM-om do veće uspješnosti projekata

Serijom edukacija i radionica u ciklusu ‘Štrikaona koda’, K-zona uz partnerice iz IT sektora odgovara na manjak zastupljenosti djevojaka i žena unutar istih. Iduća Štrikaona, posvećena SCRUM-u, održava se u društveno-kulturnom centru Šesnaestica 6. lipnja 2019.

Na ovoj Štrikaoni, dakle, nećemo štrikati kod već ćemo pričati o agilnim metodama u razvoju softvera, s naglaskom na SCRUM framework, odnosno kako ga primijeniti na projektima koji nisu nužno softverski. SCRUM je jedan od najpopularnijih agilnih frameworka i metoda koja svoju implementaciju nalazi i van IT industrije, a timovi koji koriste SCRUM imaju bolje rezultate od timova odnosno projekata koji koriste “tradicionalne” metode upravljanja projektima. Na radionici ćete naučiti sve što treba znati o SCRUM-u kako biste ga počele primjenjivati u svojim organizacijama već sljedeći dan te pomoću njega ostvarivati bolje projektne rezultate.

Voditeljica radionice je Martina Ptiček, koja ima preko 15 godina iskustva u IT industriji od čega posljednjih 10 radi kao voditeljica projekata i voditeljica ureda projektnog menadžmenta. SCRUM prakticira, u različitim ulogama (što su SCRUM uloge naučit ćete na radionici) posljednjih 8 godina.

Kako se prijaviti

Radionica će se održati u četvrtak, 6. lipnja, od 13 do 17 sati u prostoru društveno kulturnog centra Šesnaestica (Ozaljska 16 – 2. kat). Radionica je besplatna i namijenjena zaposlenima u neprofitnim organizacijama, a maksimalan broj polaznika/ca je 10.

Prijave su otvorene do 2.6. preko ovog online obrasca, a 3.6. svi prijavljeni dobit će povratnu informaciju o sudjelovanju na radionici.

Program DKC Šesnaestica, uključujući i aktivnost ‘Štrikaona koda’, financiraju Zaklada Kultura Nova, Gradski ured za kulturu Grada Zagreba te Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.


Povezano