Slavka Pavić: Kadrovi

Otvorenje izložbe Kadrovi umjetnice Slavke Pavić održat će se u četvrtak, 8. listopada u Francuskom paviljonu s početkom u 18:00.

Crno-bijela fotografija Slavke Pavić postala je klasik hrvatske fotografije iz kojeg se toliko toga može iščitati… Postala je nezaobilazna predstavnica slavnog fotografskog doba druge polovice dvadesetog stoljeća. Kolor-fotografijom Slavka Pavić nije se bavila sve dok nije prešla na digitalni fotoaparat 2006. godine.

U posljednje vrijeme bavi se portretiranjem kolega i raznih uzvanika koje zatekne na kulturnim događanjima kojima redovito prisustvuje. Ne radi se o studijskim portretima, već o dokumentarnim zapisima, nekoj vrsti fotografskog krokija kojim ne teži digitalno-računalnoj savršenosti niti dovršenosti koja je karakterizirala njezin crno-bijeli opus analogne fotografije. Naprotiv. To je igra poput stvaranja vlastitog dnevnika. Bilježi ljude kojima je okružena, u knjižnicama, galerijama, kazalištima, rjeđe na klupskom izletu ili događanjima druge vrste. U toj je fotografskoj prisutnosti Slavka Pavić postala omiljena ikona grada, kako se to od milja kaže, postala je dobri duh Zagreba.

Izložba je otvorena do 23. listopada, svakim danom (osim nedjelje) od 10:00 do 18:00.


Povezano