Razveži se u Šesnaestici

U nedjelju, 27. listopada, u 18 sati, u Društveno-kulturnom centru Šesnaestica K-zona u suradnji sa Zbeletronom organizira radionicu izrade vezova. Sudjelovanje na radionici se ne naplaćuje.

U zadnjih nekoliko godina vezenje se od hobija kojim su se bavile naše bake pretvorilo u oruđe otpora. Brojne žene vežu i javno objavljuju svoje vezove uz jasne poruke otpora patrijarhatu i kapitalizmu.

Uz pomoć društvenih mreža gradi se mreža podrške i osnaživanja te bez cenzure (koja je česta kod objava fotografija) govori o seksualnosti, feminizmu, nasilju, tijelu itd… Vezenje je nešto poput meditacije koje će vas odvojiti od užasnih vijesti i usmjeriti misli, barem neko vrijeme, na iglu, konac i obruč.

Sudjelovanje je u potpunosti besplatno, materijal osiguran, predznanje nepotrebno, ali broj mjesta je ograničen, tako da se prijavite na vrijeme na zbelenatron@gmail.com.

Od vas trebamo samo jedno: da dođete sa svojim idejama i mislima o kojima se želite razVezati. 🙂

Radionicu vodi Sara Morić, inače freelancerica u marketinškim vodama. Što se tiče vezova, osnove je naučila na radionici prije nekih dvije godine, a nakon toga počinje vesti stvari koje ju vesele, ali i one koje ju frustriraju. Tako, između ostaloga, veže: feminističke parole, vagine, klitorise, dlakave noge, cvijeće i pištolje.

Više informacija o radionici možete potražiti na Facebook stranici eventa.


Povezano