Razgovor s Jasnom Jasnom Žmak i Lanom Pukanić u Puli

Ciklus književnih promocija na ljetnoj literarnoj pozornici Kluba-knjižare Giardini 2, na terasi Caffea Dvojka u Puli, nastavlja se s feminističkim temama i autoricama iz nove Frakturine biblioteke.

Puležanka Jasna Jasna Žmak, autorica zbirke eseja One stvari, te Lana Pukanić, autorica knjige Tinejdžerke i drugi monstrumi, razgovarat će o temama izostavljenim iz svakodnevnih razgovora koje se tiču feminizma, ženske seksualnosti, feminističke kritike kulture te odnosa javne i privatne sfere pojedinke/pojedinca. Uvod u dinamičan, intrigantan i nadasve nesputan razgovor o nepravedno zapostavljenim temama u javnom diskursu priredit će Magdalena Vodopija.

Jasna Jasna Žmak u knjizi One stvari kroz prožimanje intimističkog diskursa s analizom širih društvenih fenomena progovara o ženskoj seksualnosti, tijelu i željama, kao i o zapostavljenosti razgovora o onim stvarima u javnom, ali i privatnom prostoru.

Zbirka eseja Tinejdžerke i drugi monstrumi autorice Lane Pukanić svojevrsna je čitanka feminizma koja kroz povezivanje osobnog i političkog, publicistike i književnosti, ozbiljnog i zabavnog dokazuje kako feminizam postoji u mnogo različitih oblika i kako ga nikada ne može biti previše.


Povezano