Radionica ručnog tkanja

U subotu, 18. svibnja, s početkom u 18 sati u DKC Šesnaestica održat će se radionica ručnog tkanja na tkalačkim okvirima, kojim udruga Klo team pokreće ciklus tkalačkih radionica. Predavačice su Nikolina Knežević Hrgović prof. mag.edu.lik. i Nikolina Punjek Duđak prof. mag.edu.lik.

Tehnika ručnog tkanja predstavlja preplitanje dvije niti – osnove i potke ( okomito i vodoravno postavljenje niti). Tim načinom kreiramo plošnu tvorevinu tj. tkaninu. Osnova i potka se mogu preplitati na različite načine i time dobivati bogate linearne i/ili trodimenzionalne uzorke. Primjena ručnog tkanja je vrlo široka; od odjevnih predmeta, kućnog tekstila, dekorativnih elemenata, prostornih instalacija itd.

Cilj radionice je da polaznici kroz ugodnu atmosferu isprobaju i usvoje tehniku tkanja na tkalačkom okviru. Na taj način stječu novu vještinu koju kroz sljedeće radionice mogu razvijati ili se time baviti kod kuće.Ishod je da pri završetku imaju gotov dekorativni/ uporabni proizvod .Predviđeno vrijeme za provedbu radionice je 150 minuta.

Prijave se zaprimaju putem maila: udrugakloteam@gmail.com

Preporučena donacija za radionicu iznosi 10 eura. Donacijom podržavate rad udruge Klo team.

O predavačicama:

Autorica, Nikolina Punjek Duđak rođena je i odrasla u Prigorju i Lici. Uz svoje bake zavoljela je raznovrsne rukotvorine i prirodu, te se njima bavi od malih nogu. Pohađala je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna, Tekstilni odjel. Od tada Nikolina kreira i razmišlja kroz osnovu i potku.
Nikolina svoje znanje rado prenosi i na mlađe generacije. Majka je troje djece koji često borave uz nju tokom rada i spontano usvajaju vještinu ručnog tkanja. Nastavnica je u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna, Odjel tekstila te predaje Tehnike tkanja i Projektiranje i Modno crtanje. Uz redovan rad u školi, Nikolina ima svoj brand ručnog tkanja “Smucica”.

Nikolina Knežević Hrgović je rođena i odrasla u Zagrebu. Pohađala je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna. 2012. godine magistrirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Bavi se ručnim tkanjem, kostimografijom, slikanjem te radi kao nastavnica u Školi primijenjene umjetnosti na Odjelu tekstila. Nikolina ima svoj brand ručnog tkanja i dodataka za dom “ Bor s Borcheca by Pika”


Povezano