Radionica poezije povodom 20. godišnjice Queera

Foto: JR Korpa / Unsplash

Queer kao ideja i prostor identifikacije započeo je u jeziku. U početku zaista bijaše riječ. Povodom 20. godišnjice Queer Zagreba koja se obilježava tijekom 2022. godine, održat će se dvomjesečna radionica poezije kod Betine Ilić Grički i Anete Vladimirov.

Radionice podrazumijevaju osam susreta od kojih će se jedan odigrati u vanjskom prostoru. Participacija je 300 kn. Svaka radionica će trajati 2 sata i 30 minuta i održavat će se subotom u terminu koji će se dogovoriti na prvom susretu 22. siječnja 2022. u prostoru udruge Domino u Petrinjskoj 38.

Svi koji se žele igrati i posvetiti jedan dio svog vremena pisanju/slušanju/disanju poezije mogu poslati svoje prijave uz kratka obrazloženja motivacije do petka, 14.1.2022. na: betina.ilic@gmail.com ili vladimirovaneta80@gmail.com

Betina Ilić Grički i Aneta Vladimirov pripadaju sve većem krugu pjesnika i pjesnikinja koji kroz radioničarski rad otkrivaju svoj umjetnički impuls. Dosadašnja životna iskustva oblikovala su ih u smjeru eksperimentiranja i istraživanja poetskog u drugim sferama umjetnosti jednako kao i u svim drugim manje ili više životnim formatima koji mogu zadovoljiti potrebu za smislom. U godini pandemije susrele su se na radionici poezije u CeKaPe-u kod Olje Savičević Ivančević i nastavile potom skupa kod Ivane Bodrožić. Njihove su pjesme našle svoje mjesto u zajedničkog zbirci poezije “Na početku novog kruga”. Betina je također autorica pjesničke zbirke “Bilješke iz Petrove šume” koja je nastajala u isto vrijeme kad i nagrađivani animirani film „Petrova šuma“ napravljen prema njenoj kratkoj priči. Aneta je autorica i pjesničke zbirke “Pakao ne možeš poljubiti da prođe”. 


Povezano