QueerSport Weekend 2020.

qSPORT Zagreb (qSPORT.info) u suradnji s organizacijama FemSlam Football (Beograd) i Queer Sport Split pripremio je za vas QueerSport Weekend 2020 od 21.-23. veljače 2020. u Zagrebu.

Nakon depresivnog siječnja i južine u veljači, vrijeme je da se pokrenete uz još jedan međunarodni QueerSport Weekend koji će ove godine biti dio akcije Football v Homophobia (Fare Network). Uz queer sportski vikend, ove ćete se godine taman prije proljeća ubaciti u sportski đir i spremno dočekati nadolazeće tople dane.

Sportska natjecanja, druženja i party

U petak u 20h u Šesnaestici (Ozaljska 16) laganini počinje neformalno druženje gdje ćete moći odgurnuti naporan tjedan iza vas i uz pićence i grickalice se družiti, upoznavati i polako buditi sportski duh za nadolazeći vikend. Pored predstavljanja programa sportskog vikenda, registracije sudionika_ca i prikazivanja kratkog dokumentarca Foot for Love o ženskom nogometnom timu iz Južnoafričke Republike, na druženju će se predstaviti i organizacije koje podržavaju QueerSport Weekend (Kvir kolektiv, Iskorak, Dugine obitelji, Zagreb Pride, K-Zona, Zbeletron).

U subotu tijekom dana očekuju vas sportske poslastice u vidu nogometa (9-13h) i košarke (13-17h) za žene te badmintona (9:30-13.30h) i odbojke (15-17h) koji su otvoreni za sve. Na natjecanjima će sudjelovatii tridesetak rekreativnih LGBTIQ sportašica i sportaša iz Srbije i Slovenije.

Nakon aktivnog dana vaše mišiće čeka opuštanje uz Queer Sport Party, u novom klubu BlackOUT (Ilica 16), koji u 22h započinje s početnim plesnim tečajem “Ples za sve” (ples u paru). I da, slobodno dođite i bez plesnog_e partnera_ice. Nakon zagrijavanja, u 23h slijedi Party! Party! Party! na kojem ćete do iznemoglosti njihati bokovima, mahati rukama i nogama, znojiti se, skakati, pjevati, slaviti pobjede i poraze do ranog jutra, a glazbu će puštati DJ Gorão (Zagreb/Coimbra), DJ 100mu (Beograd) i DJ Gogz (Zagreb). Bez obzira jeste li tijekom dana bili_e u sportskom duhu ili ne, pridružite se groznici subotnje večeri! Dobrodošli_e ste svi_e, sportski aktivni_ i pasivni_e, navijači_ce, promatrači_ce , dobrodošle su sve različitosti! Upad na party je besplatan.

Posljednji dan, u nedjelju od 11h, u Šesnaestici (Ozaljska 16) vas čeka brunch na kojem će, nakon izliječenja od sportskih i partijanerskih tegoba, biti podijeljene zahvale i pehari. Uz druženje, čaj, kavu i zalogajčiće razne, dijelit će se dojmovi i iskustva, naj-trenuci netom prošlog vikenda, ponos sportskih i partijanerskih podviga te će se zajednički zatvoriti još jedan QueerSport Weekend.

Kontinuiran rad na osnaživanju

Osim ovog sportskog vikenda, unutar qSPORT-a se kontinuirano radi na jačanju LGBTIQ+ pojedinaca_ki i zajednice kroz sport i rekreaciju: održavaju se redoviti plivački i badmintonski treninzi, a ljeti su tu još i odbojka na pijesku i graničar. Osim samog sporta, tu su i neformalna druženja, izleti i sl., stoga, bez obzira na prijašnja (ne)iskustva, pridružite se qSPORT-u, jer ćete sigurno naći neku aktivnost za sebe. qSPORT je posebno ponosan na timske odlaske na LGBTIQ+ sportske turnire diljem Europe gdje se uz sport i zabavu povezuju s sportašima_cama iz cijelog svijeta. 

Ove godine igrat će se nogomet, odbojka, košarka i badminton, plesati u paru, upoznati se, sresti one koje već poznajemo, družiti se i partijati. QueerSport Weekend će svojim aktivnostima biti dio akcije Football V Homophobia (FARE network) #FvH2020.

Na službenoj web stranici se nalazi i OBRAZAC ZA PRIJAVU. Ako želiš sudjelovati na nekom od turnira – PRIJAVI SE (anonimna prijava, nije nužno napisati puno ime i prezime). Ne moraš biti OUT da bi sudjelovao_la.

Za sva pitanja možete se javiti porukom na fejsu qSPORT-a ili na e-mail qsw@qsport.info.

Ako si zainteresiran_a za volontiranje na QueerSport Weekendu, prijavi se ovdje!


Povezano