Promocija ilustrirane knjige “Pisma na kraju šume”

Oslanjajući se na tradiciju ilustrirane knjige, osobite vrste izdavaštva, umjetnička organizacija Oaza pokreće vlastitu ediciju Oaza & Sons s ciljem intenzivnijeg povezivanja četiri kulturna područja: ilustracije kao suvremene umjetničke prakse, književnosti za djecu, grafičkog dizajna i izdavaštva. 

Dječja književnost je snažan transformativni medij “koji je istovremeno i pedagogija i umjetnost i etika i politička praksa”, a namjera projekta je objaviti seriju inteligentnih i inspirativnih knjiga za djecu, predstaviti novu dimenziju sinergije književnog i likovnog stvaralaštva i senzibilizirati hrvatsku javnost za problematiku stvaralaštva za djecu.

Prva knjiga u novopokrenutoj ediciji nastala je u suradnji dramaturginje Jasne Jasne Žmak i animatorice Jelene Oroz. Pisma na kraju šume priča je o skupini šumskih životinja koje će nam pokazati zašto je važno da znanje bude i ostane slobodno. Kroz neuobičajeni pristup slovima, ali i čitavom jeziku, likovi u ovoj knjizi podsjećaju nas i na važnost prijateljstva i kolektivnog djelovanja nasuprot individualizmu koji je tako agresivno prisutan u suvremenom svijetu.

Promocija knjige održat će se u utorak, 18. prosinca u Botaničaru (Trg Marka Marulića 6, Zagreb). Knjiga će se moći kupiti od 19h, a razgovor s autoricama slijedi u 20h.


Povezano