Projekt Ilica: Q’Art – Umjetnost voli građane

Projekt Ilica: Q’Art ponovo će oživjeti Ilicu i u svom rujanskom izdanju. Uz partnere projekta, Kazalište Gavella, Akademiju likovnih umjetnosti i HDLU, građane želi privući u samo ranjeno srce grada, kako bi, unatoč svim krizama i nedaćama koje su snašle grad i njegove ljude, pokazao da zajednica živi i kad je najteže i potaknuo ljude na solidarnost, ali i na promišljanje i aktivaciju u smjeru boljeg i kvalitetnijeg života u Zagrebu.

U subotu, 12. rujna dio programa će se održati u dvorištu Akademije likovnih umjetnosti gdje će tijekom oba dana biti organizirane brojne kreativne radionice za najmlađe od 10:30 do 16:00h, a na istoj lokaciji, također u subotu i nedjelju od 20:00, Gavella će premijerno u Zagrebu izvesti predstavu “Višnjik”.

U nedjelju, 13. rujna od 10:00h do 15:00h zaustavit će se tramvajski promet kako bi građani mogli uživati u iličkom šušuru. Želite popiti kavu ili hladnu Žuju – službeno pivo druženja na iličkim tračnicama ili prošetati od Frankopanske do Primorske i zaviriti u ponudu brojnih kreativaca koji će predstaviti svojih unikatnih ruku djela? Ili možda želite uživati u različitim performansima te u bogatom glazbenom programu na čak šest lokacija?

Uz bogat program i ovo izdanje Projekta Ilica: Q’Art ima i humanitarnu notu  pod nazivom “ART ❤ ART” (“Art voli Art”), u okviru koje će se prikupljati  sredstva za obnovu kulturnih institucija oštećenih u potresu.

Bend Milk s Majom Rivić, Sonic Diptych i Oridano Gypsy Band samo su neki od vrhunskih jazz izvođača zaduženi za glazbeni dio programa, a plesači svih uzrasta moći će uživati u plesnim izvedbama Larise Lipovac te Hoop ‘n’ Flow ekipe.

„Sve maske su pale“ naziv je sasvim posebnog koncepta –  second hand modne revije koja će serealizirati uz podršku TTF-a, Zagrebačkog holdinga i Adidasa, a „iličkom modnom pistom“ 13.rujna, u 13:00 sati prošetat će  brojna poznata lica. 

Raspored svih događanja pronađite na poveznici: https://projektilica.com/program-2020-rujan/ 

Autori Projekta Ilica: Q’art su umjetnici Aleksandar Battista Ilić i Ivana Nikolić Popović. Umjetnički projekt je u Ilici započeo 2000. god. kao Community Art, a od 2017. god. poprima format velikog događanja na Ilici koje uključuje brojne sudionike kako bi zorno prikazao svoj izrazito participativni model promišljanja održivog razvoja i budućnosti u urbanoj zajednici.


Povezano