Predstavljanje knjige “Dugi ženski marš” Ane Rajković

Centar za ženske studije i izdavačka kuća DAF pozivaju vas na predstavljanje knjige Dugi ženski marš: položaj radnica i ženski aktivizam u Hrvatskoj između dvaju svjetskih ratova Ane Rajković, povjesničarke rodne i socijalne historije u izdanju DAF-a (2021.)

Predstavljanje knjige održat će se u parku ispred Književnog kluba Booksa (Martićeva 14 a), 5. listopada 2021. u 18 sati.

Razgovarat će se o pitanjima: Što je uvjetovalo heterogenost ženskih identiteta u međuratnom razdoblju? Gdje su istaknute radnice u nacionalnoj povijesti borbe za radnička i ženska prava? Što znamo o slavonskoj Rosi Luxemburg i ženskim sindikalnim borbama? Zašto je važno poznavati naše prethodnice na ljevici, aktivistkinje i intelektualke te mnogostruka djelovanja lokalnih i globalnih silnica, koja dovode do društvenih promjena?

Sudjeluju: povjesničar dr. sc. Luka Pejić (Filozofski fakultet Osijek), antropologinja dr. sc. Renata Jambrešić Kirin (Institut za etnologiju i folkloristiku, Zagreb), povjesničarka dr. sc. Andrea Pető (Central European University, Beč), povjesničarka mr.sc. Sandra Prlenda (Centar za ženske studije, Zagreb) i autorica knjige dr. sc. Ana Rajković (Hrvatski institut za povijest – Podružnica za povijest Slavonije, Srijema i Baranje).


Povezano