Predstava ‘Pod naponom’ Mašine igre u KNAP-u

Najbolja mala predstva 2018. godine po izboru kritičara Tomislava Čadeža i Jutarnjeg lista ponovno igra u Kazalištu KNAP u sklopu programa ALT-KNAP – 07. veljače u 20 sati!

Nova nezavisna kazališna družina Mašina igre (MI:) predstavila se zagrebačkoj publici u ožujku 2018. godine u Kazalištu KNAP dramom stanja “Pod naponom”. Osim u Zagrebu uspješno je odigrana u Rijeci te na festivalu ‘Nosi se’ – Teatro VeRRdi u Zadru i Vox Feminae Festivalu u Zagrebu.

Inspirirana tekstovima Ariela Dorfmana i Franza Xavera Kroetza, predstava prikazuje čileansku djevojku iz vremena Pinochetove diktature u bolnom procesu ponovnog stjecanja identiteta i prevladavanja trauma nastalih stravičnom psihofizičkom torturom. Uz multimedijsku primjenu filmskih i dijaprojekcija, klasičnih i ambijentalnih zvukova te dovođenje publike “iza scene”, u intimni prostor junakinje i njezinih interakcija s prisnim objektima, “Pod naponom” je i koreodrama koja u središte postavlja tijelo kao fizičko ogledalo individualne patnje, povijesne izopačenosti i otpora.

„Alt-KNAP“ osim što kroz ovaj ciklus želi predstaviti svoj zainteresiranoj publici drugačija kazališna iskustva kroz prezentaciju projekata, nakon predstava će organizirati i razgovore s umjetnicima, autorima i publikom te ćemo kroz neformalno druženje pokušati ustanoviti i osvijetliti što je uopće u Hrvatskoj danas alternativno kazalište, koje su njegove mogućnosti, zašto i kako dopire ili ne dopire do publike i zašto nam je važno.

Redatelj predstave je Davor Kovač, poznat na našoj kazališnoj sceni i kao uspješan glumac (Osijek, Zadar, Zagreb), voditelj dramskih i lutkarskih radionica te osnivač i voditelj umjetničke organizacije Pierre Vally Teatar. Glavnu ulogu tumači riječka glumica Andrea Slama, stasala u klasama Selme Alispahić i Rade Šerbedžije, iza koje su uspješne suradnje s HNK Ivana pl. Zajca (Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja, Pseudolusove muke) te niz uloga na filmu i televiziji.

Cijena ulaznica u redovitoj prodaji 50,00 kuna
Broj ulaznica je ograničen, a rezervirati se mogu putem maila:
kazaliste@knap.hr i/ili masinaigre@gmail.com i/ili +385 1 2303 122

Za više informacija o događaju pratite Facebook event, dok Mašinu igre možete pratiti i putem Instagrama.

Uoči izvedbe u KNAP-u, prisjetite se i našeg intervjua s voditeljicom Mašine igre, glumicom Paolom Slavicom.


Povezano