Predavanje Glorije Lizde o suvremenim fotografskim praksama u Splitu

Duška Boban, sportsko-prodajni kompleks KOTEKS GRIPE (2016.)

Ured za fotografiju i Galerija Spot pozivaju sve zainteresirane na sudjelovanje u prvom ovogodišnjem online predavanju u sklopu ciklusa SPOT ON PHOTOGRAPHY.

U predavanju naslovljenom “Suvremene fotografske prakse u Splitu” fotografkinja Glorija Lizde će govoriti o recentnim zbivanjima u području fotografije u gradu Splitu. U predavanju će predstaviti i istaknuti ključne aktere/ice koji su svojim radom ili podrijetlom vezani za Split te će kratkim pregledom povijesnih okolnosti sagledati prilike i kontekst nastanka splitske fotografske scene. Cilj predavanja je pružiti pregled trenutačnih tendencija u mediju fotografije te otvoriti prostor za dijalog o mogućem razvoju splitske fotografije.

Predavanje će se održati u četvrtak, 17. veljače, u 18:00 sati. Predavanje će se održati putem platforme ZOOM, a svi zainteresirani trebaju svoje sudjelovanje najaviti na e-mail adresu Ureda za fotografiju (info@officeforphotography.com), najkasnije dva sata prije održavanja predavanja.

Glorija Lizde rođena je 1991. godine u Splitu. U svom fotografskom radu istražuje teme obiteljskih odnosa, traume, genetskog naslijeđa i sjećanja koristeći dokumentarnu i insceniranu fotografiju.Završila je preddiplomski studij Filma i videa pri Umjetničkoj akademiji u Splitu te diplomski studij fotografije pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Ostvarila je nekoliko samostalnih izložbi te sudjelovala na brojnim skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Dobitnica je Dekaničine nagrade za rad na seriji fotografija F20.5 te ELLE Style Award 2021 za umjetnicu godine. Njeni radovi (Ne)stalno te F20.5 otkupljeni su u sklopu 14. i 16. Erste fragmenata. Nominirana je za prestižni World Press Photo Joop Swart Masterclass 2020., te je jedna od izabranih fotografkinja u međunarodnom programu za nadolazeće umjetnike Parallel – European Photo Based Platform 2018. i 2021. g.


Povezano