Poziv na UNHCR-ovu radionicu: Izvještavanje medija o integraciji izbjeglica u Hrvatskoj

Foto: IOM - UN Migration / Flickr

UNHCR Hrvatska i Festival tolerancije pozivaju sve zainteresirane novinarke i novinare digitalnih, tiskanih, televizijskih i radijskih medijskih kuća na radionicu o izvještavanju medija o integraciji izbjeglica u Hrvatskoj.

Cilj radionice je pružiti uvid u ključne aspekte integracije izbjeglica te ih osnažiti za kvalitetno i odgovorno izvještavanje na tu temu. Radionica je namijenjena novinarima koji žele unaprijediti svoje vještine i znanja u izvještavanju o procesu integracije izbjeglica u našoj zemlji.

Cijelodnevna radionica održat će se na Međunarodni dan borbe protiv rasne diskriminacije, u četvrtak 21. ožujka 2024. od 9 do 16 sati, u Oris kući arhitekture.

Broj mjesta je ograničen, stoga se prijavite što prije putem linka.

Radionica će tematski biti podijeljena na tri dijela, a svoja iskustva i znanja prenijet će istaknuti medijski profesionalci – Nick Thorpe, dopisnik BBC-ja iz Budimpešte, Barbara Matejčić, slobodna novinarka fokusirana na ljudska prava i Daniela Draštata, HRT -ova novinarka, urednica i scenaristica, dugogodišnja predsjednica i članica EBU-ove stručne skupine za multikulturu.

Više informacija pronađite na službenoj stranici UNHCR-a.


Povezano