Poziv na radionicu portugalskog kolektiva Causas Comuns

Portugalski umjetnički kolektiv Causas Comuns, u suradnji s udrugom Domino, u potrazi je za sudionicama radionice koja će se održati od utorka, 28. rujna do subote, 2. listopada. 

U svrhu razvoja kazališne predstave SET THE TABLE provode istraživanje o pričama o rodno uvjetovanoj diskriminaciji u raznim zajednicama. Autorice žele stvoriti prostor susreta u kojem se mogu razmjenjivati i sakupljati priče među sudionicama kako bi se stvarne priče upotrijebile u razvoju predstave. Na radionici će se kroz kazališne vježbe dijeliti iskustva, sjećanja, narativi i fikcije.

Radionica u Zagrebu održat će se od 28. rujna do 2. listopada u večernjim satima (3 – 4 sata dnevno). Za radionicu se mogu prijaviti punoljetne osobe koje se identificiraju sa ženskim rodom, neovisno o iskustvu s teatrom i izvedbenim umjetnostima. Kolektiv cilja formirati raznoliku skupinu – radionica je otvorena osobama svih nacionalnosti, profesija, religija, poziva, etniciteta te osobama s invaliditetom.

Prijave se šalju putem poveznice do 7. rujna 2021. 

Radionica će se odvijati na engleskom jeziku, a u slučaju potrebe, na raspolaganju će biti i prevoditeljica. 

Uz rezidenciju i radionicu u Zagrebu, projekt će se realizirati kroz rezidencije i radionice u Belgiji, Rumunjskoj i Portugalu. Premijera izvedbe SET THE TABLE održat će se u rujnu 2022. u Lisabonu. Predstava nastaje u okviru europskog suradničkog projekta Be SpectACTive! koji djeluje u polju izvedbenih umjetnosti kroz umjetničke produkcije i participatorne prakse, usmjerene na uključivanje građana i gledatelja u kreativne i organizacijske procese.

SET THE TABLE je istraživanje priča koje proživljavaju žene. Skupina žena okupit će se da postave stol, da izgrade stol oko kojeg će se sastati. Svaki dio ovog stola je dio slagalice sa stoljećima neispričanih priča i neizrečenih riječi: glad, dom, sastanak, posao, intima, moć, budućnost… Koliko priča je pohranjeno u preciznim načinima na koje se tijelo organizira, ili biva organizirano, kako bi jelo? Stol je organsko tijelo. Mutantski komad namještaja. NLO na tepihu u dnevnoj sobi.


Povezano