Postani volonter/ka Centra za mirovne studije!

Centar za mirovne studije od 2004. godine organizira volonterski program za direktan rad s osobama koje su bile prisiljene napustiti svoje domove te svoj život nastavile u Hrvatskoj.

Angažman volonterki i volontera značajna je pomoć za svakodnevni život izbjeglica, za njihovo osnaživanje u novom društvenom-političkom i kulturnom okruženju. Osim toga, volonterski angažman važan je kao alat skupljanja iskustva s ciljem unaprjeđenja integracijskih politika, te kao dio višesmjernog integracijskog procesa izgradnje interkulturalnog društva u kojem se poštuje i slavi različitost, bez zanemarivanja naših sličnosti.  

Osim toga, volontiranje u CMS-u prilika je za dodatne edukacije o prisilnim migracijama, sustavu međunarodne zaštite, integracijskim politikama i praksama; kao i za aktivistički doprinos unutar različitih područja prema afinitetu, struci ili interesu.

Iako broj osoba koje su u proteklih godina dobile ili trenutno traže međunarodnu zaštitu nije velik, izbjeglicama je značajna i važna svaka volonterska podrška u svakodnevnom životu, učenju jezika, traženju posla, kao i senzibilizaciji lokalnih zajednica.  

Ako želiš naučiti više o migracijama, azilu i integraciji u Hrvatskoj javi se i pridruži timu i volonterima u provedbi aktivnosti u ovoj i nadolazećoj godini! 

Što trebate učiniti/kako se prijaviti?

  • Ispunite prijavnicu u prilogu i pošaljite je na e-mail: prijave@cms.hr do 15. rujna 2020.
  • Nakon roka za prijave, bit će odabrano 20 ljudi za razgovor koji će se održati u drugom dijelu devetog mjeseca.

Za volontiranje je važno da:

  • Pošaljete prijavnicu i dođete na razgovor s CMS timom
  • Imate motivaciju za volontiranje i rad na integraciji
  • Možete sudjelovati na uvodnoj edukaciji koja će se održati 3. i 4. listopada
  • Možete se angažirati barem 3 sata tjedno za aktivnosti i timski rad u narednih 6 mjeseci

Prijavnicu i više informacija pronađite na stranici CMS-a.


Povezano