Poetsko-multimedijalna radionica lutkarstva i eksperimentalnog filma

Andrea Resner provest će vas kroz kreativni proces razrade lika, priče i osnovnih tehnika eksperimentalnog filma. Radionica traje dva tjedna, ukupno šest puta po sat i pol u periodu od 20.11. do 2.12.2019.

PRVI TJEDAN:

Početak će biti obilježen pisanjem, poetskim igrama i vježbama koje nas dovode u kontakt s podsvjesnim vodama iz kojih će se  kreirati naše likove i priče. Potom ćemo oblikovati likove, odnosno lutke i scenografiju, te razraditi priču. Odabrati ćemo naprikladniji način za svakog polaznika da prikažesvoj dio priče. Na kraju prelazimo na proces snimanja.

DRUGI TJEDAN:

Kroz proces snimanja i pregledavanja materijala, međusobno ćemo nadopunjavati ideje i pomicati granice. Nakon toga prelazimo na montažu. Na kraju gledamo gotov uradak i komentiramo.

Cilj radionice je proći kreativno iskustvo kroz različite medije, eksperimentirati, igrati se i otpuštati nametnute okove i okvire koje često imamo stegnute oko naše kreativnosti i živih unutarnjih svijetova.

Nikakvo predznanje nije potrebno za sudjelovanje u radionici, kao ni posjedovanje kamere ili fotoaparata. Pametni telefoni će sasvim dobro poslužiti.

Osnovni materijali biti će omogućeni tijekom radionice, a svaki polaznik/ica slobodan/a priuštiti si dodatne materijale i sadržaje, ako smatra da je to ključno. Smisao  radionice je osmisliti jednostavna i kreativna riješenja unutar okvira koje imamo.

Broj polaznika je ograničen, prijaviti se možete na 091 765 9066 (Tea) i teaifrane@gmail.com ili 091 793 1106 (Andrea), andrearesner@gmail.com.

Cijena radionice: 600 kn

O VODITELJICI:

Andrei Resner rođena je u Splitu 1987. Diplomirala je na Likovnoj akademiji u Zagrebu, Nastavnički smijer – Grafika. Godine 2019. diplomirala je na Umjetničkoj akademiji u Splitu, smjer Film i video. Za vrijeme studija otišla na dvije razmjene: prvu u Würzburg, Njemačka na Fachhochschule Würzburg-Schweinfurt gdje je studirala fotografiju i illustraciju, i drugu u Beč, Austrija na Site specific odsjek Akademije primjenjenih umjentosti „Die Angewandte“.

Već godinama djeluje kao freelance umjetnica na poljima crteža, slikarstva, grafike, fotografije, videa, filma, prostorne instalacije, street arta, kostimografije i performansa. Od 2015. članica je HULU Split.

Online portfolio: http://andrearesner.tumblr.com/


Povezano