Poetsko – likovna radionica osobne mitologije s Andreom Resner

Andrea Resner provest će vas kroz kreativni proces zaranjanja u osobnu mitologiju, formiranja lika i oživljavanje kroz crtež i sliku.

Radionica se odvija kroz dva tjedna, ukupno šest susreta: utorak, četvrtak i subota od 20:00 – 21:30.

Program:

PRVI TJEDAN (12., 14. i 16.11.)
Početak će biti obilježen pisanjem, poetskim igrama i vježbama koje nas dovode u kontakt s podsvjesnim vodama iz kojih ćemo izroniti naše mitološke likove. Potom ćemo ih oblikovati i utjeloviti posvećujući posebnu pažnju materijalima, oblicima i bojama. Svatko će za sebe izraditi kostim (i moguću scenografiju) za svoj lik, u formi koja najbolje odgovara.

DRUGI TJEDAN (19., 21. i 23.11.):
Jednom kad smo likove oživjeli i utjelovili zabilježit ćemo njihovo postojanje kroz crtež i sliku. Za početak ćemo kroz niz različitih vježbi i igara kako bismo oslobodili stavove prema crtanju i slikanju i odbacili očekivanja koja nas koče u slobodnoj ekspresiji. Nakon toga će svaki polaznik/ica imati svoju priliku zaživiti vlastiti lik za ostale polaznike koji će ga ovjekovječiti kroz crtež i/ili sliku.

Cilj radionice je proći kreativno iskustvo kroz različite medije, eksperimentirati, igrati se i otpuštati nametnute okove i okvire koje često imamo stegnute oko naše kreativnosti i živih unutarnjih svijetova.

Osnovni materijali biti će omogućeni i ideja radionice je osmisliti jednostavna i kreativna riješenja unutar okvira koje imamo. Svaki/a je polaznik/ica slobodan/a priuštiti si dodatne materijale i sadržaje, ako smatra da je to ključno.

Broj polaznika je ograničen, prijaviti se možete na: 091 765 9066, teaifrane@gmail.com ili 091 793 1106, andrearesner@gmail.com

Cijena radionice: 550 kn


Povezano