Plati i nosi – Prodajna izložba studentskih radova

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika, Hrvatska poštanska banka i Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu najavljuju prodajnu izložbu studentskih umjetnina „Plati i nosi” koja će se održavati u Galeriji Bačva u Domu HDLU, paralelno uz već tradicionalni sajam nekonvencionalnih umjetničkih predmeta Artomat.

Na realizaciju ovog projekta HPB je potaknuo uspjeh tradicionalne izložbe Cash & Carry koja ove godine obilježava svoje petnaesto izdanje na poznatom Jabukovcu na Nastavničkom odsjeku ALU.

U želji za stvaranjem novih prilika za mlade perspektivne umjetnike, omogućavanjem nezamjenjivog iskustva prezentiranja i prodaje vlastitih radova široj publici te motiviranjem studenata za razvoj svog stvaralaštva i naposljetku financijskom potporom studentima, osmišljena je prodajna izložba studentskih umjetnina na kojem će sudjelovati četrdesetak studenata s likovnih akademija iz Zagreba, Osijeka, Rijeke i Širokog Brijega.

Tijekom sedmodnevnog događanja posjetitelji/ce će na licu mjesta po principu plati i nosi te prihvatljivim cijenama, moći kupiti studentske radove i biti sigurni da će kući odnijeti vrijednu umjetninu čija će vrijednost u narednim godinama sigurno porasti.


Povezano