Otvorena radionica za anti-rape performans

Čileanska anti-rape pjesma “Un Violador en Tu Camino” posljednjih je mjeseci postala međunarodna feministička anti-rape himna prevedena na nekoliko jezika.

Za ovogodišnji Noćni marš napisana je i verzija/prepjev na hrvatskom pod nazivom “Patrijarhat siluje”, a ideja je da je što veći broj ljudi izvodi tijekom Noćnog marša. Uz pjesmu, osmišljena je i koreografija te će za dodatnu energiju izvedbu pjesme bubnjanjem popratiti Drum’n’bijes.

Ovaj tjedan će biti objavljen i video na kojem ćete moći čuti i vidjeti pjesmu i koreografiju, da bi dobili jasniju ideju kako će sve skupa izgledati. Sve koji žele prije Noćnog marša isprobati uživo izvoditi pjesmu pozivamo na otvorenu radionicu koja će se održati u nedjelju, 1.3. u Info centru Zelene akcije od 18:00 do 20:00 sati.

Radi lakšeg učenja koreografije, predlažemo da svi koji planiraju doći na radionicu nauče tekst do nedjelje, tako da ga ne morate čitati s papira. Ali čak i ako ne stignete, svejedno dođite na radionicu, nakon par ponavljanja, tekst će vam ući u uši.

PATRIJARHAT SILUJE

Dođi na Patrijarhat siluje: Otvorena radionica za anti-rape performans. Divne Le Zbor osmislile su koreografiju za #NoćniMarš. Nisam kriva, nisam sama Progovaram sad bez srama! NIJE VAŽNO GDJE SAM BILAŠTO SAM OBUKLA, JESAM LI PILANIJE VAŽNO GDJE SAM BILAŠTO SAM OBUKLA, JESAM LI PILAPATRIJARHAT SILUJE NAS!PATRIJARHAT SILUJE NAS!

Objavljuje Faktiv u Srijeda, 26. veljače 2020.


Povezano