Otvaranje izložbe ‘Sva naša vjenčanja’ u Rijeci

Udruga Dugine obitelji u suorganizaciji s udrugom LORI i u suradnji s Gradskom knjižnicom Rijeka s ponosom vas poziva na otvaranje izložbe Sva naša vjenčanja koje će e održati u četvrtak, 15. studenog s početkom u 18 sati u Narodnoj čitaonici, Korzo 24, Rijeka.

Izložba Sva naša vjenčanja po prvi puta u Hrvatskoj donosi dokumentaristički prikaz sklapanja životnih partnerstava u Republici Hrvatskoj. Zakon o životnom partnerstvu donesen je velikom većinom glasova u Saboru RH 2014. godine. Od tada je preko 260 parova sklopilo životno partnerstvo diljem Lijepe naše.

Izložba Sva naša vjenčanja donosi privatne fotografije desetak istospolnih parova koji su sklopili životno partnerstvo u Republici Hrvatskoj ili brak izvan Republike Hrvatske. Fotografije s njihovog najvažnijeg dana u životu hrabro podijeljene s hrvatskom javnošću, pokazuju da ljubav i zajedništvo ne poznaju granice.
Cilj izložbe je podizanje vidljivosti LGBTIQ* parova koji su sklopili životno partnerstvo ili brak. Javna vidljivost istospolnih parova još je uvijek vrlo rijetka i razumljiva. Ona je zasigurno rezultat kako strahova od reakcija okoline, obitelji, poslodavca, tako i želje za privatnošću.

Ovom izložbom organizatori/ce žele pokazati da LGBTIQ* osobe postoje, da se ne boje pokazati svoju ljubav i sreću i da ne pristaju na život „u ormaru“.

Na otvaranju izložbe govorit će:
Ivo Šegota, koordinator udruge Dugine obitelji i autor izložbe
Daniel Martinović, koordinator udruge Dugine obitelji i autor izložbe
Nataša Czerny, programska asistentica, udruga LORI
Ana Ajduković, koordinatorica projektnih aktivnosti Centra za ženske studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci.

Više informacija o događanju možete potražiti na Facebook stranici događanja.


Povezano