Oslobođena riječ: o spolnom uznemiravanju i zidu šutnje

Pozivaju se studenti, studentice, djelatnici i djelatnice Sveučilišta u Rijeci da se 22. ožujka 2021. u 12.00 sati uključe preko Zoom platforme u debatu Oslobođena riječ: o spolnom uznemiravanju i zidu šutnje.

U organizaciji Studentskog zbora Akademije primijenjenih umjetnosti, Centra za ženske studije Filozofskog fakulteta i Centra za napredne studije Sveučilišta u Rijeci, cilj je progovoriti o kulturi šutnje koja se formira u trenucima kada osobe izložene nedoličnom ponašanju i spolnom uznemiravanju, ne uspijevaju prenijeti svoja iskustva. Otvoreno društvo njeguje dijalog i bez kompleksa govori o svim temama, makar one bile i osjetljive. Jedino upitno je kako se o osjetljivim temama govori u javnom prostoru i koje se mjere poduzimaju da ne dolazi do stigme i izopćivanja.

U debati učestvuju Zona Zarić, istraživačica pri Ecole normale superieure iz Pariza, Brigita Miloš, docentica i predstojnica Centra za ženske studije Filozofskog fakulteta, i Sanja Bojanić, izvanredna profesorica Akademije primijenjenih umjetnosti i predstojnica Centra za napredne studije Sveučilišta u Rijeci. Debatu moderira predsjednica Studentskog zbora Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, Ivana Babić.

Join Zoom Meeting https://us02web.zoom.us/j/86304573748…

Meeting ID: 863 0457 3748
Passcode: 515538


Povezano