Okrugli stol: Europa TREBA Novinarstvo!

U četvrtak, 2.svibnja, u 11 sati u Novinarskom domu (Perkovčeva 2, Zagreb) Hrvatsko novinarsko društvo organizira okrugli stol na temu Europa TREBA Novinarstvo! Moderator okruglog stola je Domagoj Novokmet.

Europska federacija novinara, čiji je član i Hrvatsko novinarsko društvo, obzirom na skorašnje europske izbore, donijela je preporuke namijenjene zastupničkim kandidatima u Europskom parlamentu. Cilj preporuka je pomoć u promicanju medijskih sloboda, pluralizma medija, a ponajviše slobodnog i kvalitetnog novinarstva. Preporuke se odnose na sve članice Europske unije i zemlje kandidatkinje.

Predstavnici kandidacijskih lista za Europski parlament na okruglom će stolu komentirati Novinarski Manifest 2019 istoimenog naziva – Europa treba novinarstvo.

Posebna pozornost bit će usmjerena na 8 zahtjeva protiv cenzure kreiranih od strane HND-a. Zahtjevi su u ožujku ove godine predani Vladi. Zaprimljeni komentari kandidata za Europski parlament i pripadajućih stranaka dostupni su na Facebook stranici HND-a, a u prijašnjim objavama vidljivo je tko su potvrđeni sudionici okruglog stola.

Dodatno, komentari na zahtjeve EFJ-a i HND-a šalju se na mail hnd@hnd.hrili objavom na Facebook stranicu HND-a s hashtagom #novinarstvonedamo i #Europatrebanovinarstvo.

Više informacija o okruglom stolu možete pronaći na Facebook stranici događanja.


Povezano