Muzej susjedstva Trešnjevka: prikupljanje priloga

Imate li fotografiju ili predmet koji bilježi trenutak iz povijesti Trešnjevke? Staru fotografiju Trešnjevačkog placa? Suknju iz konfekcije Vesna? Kutiju Bizjak keksa?

Donesite ih na snimanje i pomozite da zajedno stvorimo virtualni fundus Muzeja susjedstva Trešnjevka – budućeg kvartovskog muzeja koji će dati vrijednost pričama iz zajednice koje nisu dio službene povijesti.

Trešnjevka je stasala kao radnički kvart uz rastuću industriju Zagreba između dva svjetska rata. Teški životni uvjeti potaknuli su Trešnjevčane da se u rješavanju socijalnih potreba okrenu jedni drugima. Iako je danas najveći zagrebački kvart, taj snažni osjećaj zajednice prisutan je i dalje.

Bogata kvartovska povijest najvećim je dijelom sačuvana u privatnim foto albumima, pričama i sjećanjima Trešnjevčana. Smatramo da ju je važno prikupiti i učiniti dostupnom svima te tako odati počast Trešnjevki, njezinim ljudima, mjestima, pričama i bogatoj radničkoj prošlosti.

Zbog toga vas pozivamo da i vi date svoj doprinos virtualnom Muzeju susjedstva Trešnjevka. Čekamo vas u Bazi, Adžijina 11, od 10. do 16. listopada, radnim danom između 10:00 i 13:00 te vikendom između 17:00 i 20:00 sati.

Predmete i fotografije koje donesete nećemo preuzimati, nego samo profesionalno snimiti za potrebe virtualnog fundusa.

Za više informacija, posjetite stranicu www.muzejsusjedstvatresnjevka.org

Kontakt: blok@blok.hr

Projekt “Muzej susjedstva Trešnjevka – izgradnja odozdo” provodi BLOK u partnerstvu s udrugama Centar za mirovne studije, SF:ius i K-zona te Tehničkim muzejem Nikola Tesla. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u okviru operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali. Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost BLOK-a.


Povezano