Motovun u Laubi: Ženski kadar

Ovogodišnji program Motovun Film Festivala odlikuje velika prisutnost snažnih ženskih likova i tema vezanih uz položaj žena u suvremenom društvu. Zato je jedan dan programa Motovun u Laubi, gdje se od 27. kolovoza do 6. rujna prikazuje selekcija za 2020., posvećen ženama u kadru i “oko” njega.

Na programu Motovun u Laubi: Ženski kadar pogledajte:

• ZAPOSLENE DJEVOJKE •
r. Frédéric Fonteyne, Anne Paulicevich / BEL, FRA / 91′
Francuskinje Axelle, Dominique i Conso imaju tajnu – vode dvostruki život. Svako jutro nalaze se na parkiralištu ispred svoje zgrade i putuju preko granice u Belgiju. Tamo se u kući užitka preobražuju u Athenu, Circe i Heru. One su zaposlenice bordela, majke, supruge i djevojke u potrazi za svrhom, svakodnevne junakinje u neprekidnoj borbi za obitelj, opstanak i dostojanstvo. Prateći perspektivu svake od triju žena, film ih prikazuje u intimnim, opuštenim trenucima, dok veselo ismijavaju svoje mušterije u pauzama između posla i rješavanja životnih problema. Kada se jedna od njih nađe u opasnosti, tri će prijateljice udružiti snage kako bi se obračunale s prijetnjom.

• ASISTENTICA •
r. Kitty Green / SAD / 87′
Jane (Julia Garner – Ozark) je ambiciozna asistentica mogula zabavne industrije. Tijekom jednog radnog dana pratimo je kako stoički prolazi kroz niz stresnih situacija ispunjenih sitnim poniženjima i antagonistički nastrojenim kolegama. Dok se pokušava nositi s brojnim obvezama i uredskim podmetanjima, zadužena je za dočekivanje mladih žena koje misle da dolaze na poslovni sastanak. Janeina nelagoda sve je vidljivija. I baš kada se čini da je ništa ne može trgnuti iz letargije, ona se napokon budi i odluči nešto poduzeti. U svom igranom prvijencu provokativna dokumentaristica Kitty Green ogoljuje mehanizme koji štite i kriju prakse zlostavljanja moćnih pojedinaca iza zatvorenih vrata.

Nakon projekcija slijedi glazbeni program.

Sve projekcije održavaju se u Kinu Lauba.
ULAZNICE: https://mfftickets.kupiulaznicu.hr/

Događaj je organiziran u skladu s aktualnim epidemiološkim preporukama.


Povezano