Mladi na raskrižju – predstavljanje rezultata studije

Dođite na prvu prezentaciju rezultata studije “Istraživanje mladih u Hrvatskoj 2018./2019.” koja će se održati u utorak, 5. ožujka 2019. s početkom u 11 sati u Novinarskom domu, Perkovčeva 2, Zagreb.

Na koji način mladi u Hrvatskoj provode svoje slobodno vrijeme? Koje vrijednosti su im važne i što žele u životu postići? Čega se mladi danas najviše boje? Koliko vjeruju Vladi, a koliko Europskoj uniji, te koliko odgovornosti su spremni sami preuzeti? I najvažnije, gdje vide svoju budućnost, u Hrvatskoj ili inozemstvu?

Ovo su samo neka pitanja na koja su mladi odgovorili u okviru najnovije empirijske studije Istraživanje mladih u Hrvatskoj 2018./2019. Zaklade Friedrich Ebert. U istraživanju provedenom na uzorku od 1.500 mladih u dobi od 14 – 29 godina ispitani su o njihovim stavovima, očekivanjima i strahovima.

Ovo je drugo istraživanje koje je provela Zaklada Friedrich Ebert u Hrvatskoj (prvo je provedeno 2012. godine). Istraživanje ne opisuje samo kako mladi vide svoju budućnost, nego donosi i niz preporuka kako bi im društvo moglo pomoći i pružiti im mogućnosti u Hrvatskoj. Regionalna usporedba rezultata bit će prezentirana kroz studiju koja je dio međunarodnog istraživačkog projekta Zaklade Friedrich Ebert, koji okuplja 11 studija o mladima iz jugoistočne Europe: deset nacionalnih i jednu regionalnu studiju.

Program je dostupan ovdje.


Povezano