Mirovni studiji po prvi put online!

Mirovni studiji su program neformalnog obrazovanja Centra za mirovne studije koji educira, motivira, osnažuje i povezuje ljude za rad na društvenoj promjeni. Ove godine Mirovni studiji prvi put se održavaju online – a prijave su upravo u tijeku!

Mirovni studiji bave se razumijevanjem uzroka društvenih nepravdi, razvijanjem pristupa za otpor direktnom i strukturnom nasilju, opresiji i isključivanju te vizioniranjem i isprobavanjem pravednijih praksi i modela organiziranja. Namijenjen je aktivnim i nemirnim građanima neovisno o tome koje je njihovo iskustvo ili prethodno stečeno znanje. Prvi će se puta ove godine zbog epidemiološke situacije Mirovni studiji održati gotovo u potpunosti online uz planirana dva susreta uživo. Ova nas činjenica unatoč teškoj situaciji raduje jer program sada mogu upisati građanke i građani iz cijele Hrvatske što nam je već nekoliko godina bilo u planovima! 

Mirovni studiji kroz svoj program ohrabruju sudionike i sudionice da postanu aktivni nositelji promjena – kroz rad u kolektivima i zajednicama kojima pripadaju. Tijekom 22 godine rada, s približno 700 polaznika, program stvara istraživački, obrazovni i organizacijski potencijal za rad na društvenoj promjeni.

Program se odvija od siječnja do lipnja kroz 100 sati predavanja, radionica i praktičnog rada. Ove godine on će se odvijati gotovo u cijelosti online, uz planirana dva susreta uživo ukoliko okolnosti s epidemijom to dozvole. Planirano opterećenje za polaznike/ce je 6 radnih sati tjedno kroz 6 mjeseci.

Participacija u troškovima za šestomjesečni program za zaposlene iznosi 1.500 kuna, za studente, umirovljenike, privremeno nezaposlene 1.000 kuna. Ako ste u težem socio-ekonomskom položaju  to nije razlog za odustajanje od prijave, dogovoriti ćemo se kako možete doprinijeti programu. 

O programu više saznajte ovdje!

Prijave za Mirovne studije otvorene su do 12. prosinca 2020. Prijavni obrazac nalazi se ovdje.


Povezano