Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama“

Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama (One Billion Rising) u svijetu se, pa tako i u Republici Hrvatskoj, održava osmu godinu zaredom kao inicijativa usmjerena na podizanje svijesti o raširenosti nasilja nad ženama i djevojčicama i njegovom sprječavanju.

U Zagrebu će ove godine, pod sloganima “I jedanput je nasilje” i “Pravosuđe ne štiti žene“, žene progovoriti o slučajevima nasilja i institucijama koje ne štite žene.

U programu će sudjelovati i osobe iz javnog života: Jelena Veljača, producentica; Željka Veverec, frontwoman Mangroove; Judita Franković Brdar, glumica; Sanja Cesar i Sanja Bilas, aktivistkinje za ženska ljudska prava i Rada Borić, koordinatorica kampanje Milijarda ustaje. Podršku akciji daju i glazbeni sastavi: U pol’ 9 kod Sabe, OSDS, te izvođačice Nera Mamić i Mirna Škrgatić. Program “Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama“ vodit će Maja Sever, a Drum’n’ bijes će davati ritam atmosferi borbenosti!

Akciju su organizirale: Ženska soba – Centar za seksualna prava, CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje, Centar za ženske studije, Platforma za reproduktivnu pravdu, Udruga u dobroj vjeri, Zaklada Solidarna, RODA – Roditelji u akciji, Bolja budućnost – Udruga žena Romkinja Hrvatske i SOIH – Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske. Podršku organizaciji akcije je pružilo Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Zagreba.


Povezano