Migracije u fokusu: Drugi glasovi s terena

U srijedu, 22. svibnja, održava se okrugli stol Migracije u fokusu: Drugi glasovi s terena. Događaj započinje u 18h u prostoru Zelene akcije (Frankopanska 1, Zagreb).

Cilj razgovora je pružiti odgovor navažna pitanja – što se zapravo događa u kampovima u Bosni i Hercegovini, kako izgleda svakodnevni rad volontera na ugroženim područjima te kako se i na koji način u takav proces uključuje lokalno stanovništvo.

Što u ovoj situaciju čine mediji i kakva je njihova odgovornost u prenošenju raznih glasova? Kakav jezik koristimo kada pričamo o izbjeglicama i migrantima? Na koji su način uključeni studenti te koji je potencijal takvih angažmana?

Na ova, ali i brojna druga pitanja, pokušat će se odgovoriti na događaju.

Sudionice/iciMaja Osmančević (inicijativa Studenti za izbjeglice), Antonija Potočki (volonterka) i Boris Pavelić (novinar, Novi list) će tako kroz razgovor prenositi vlastita iskustva s terena i pružiti uvid u složenost, ali i dinamiku migracijskog procesa – dio priče koji često ostaje medijski i politički iskrivljen ili zanemaren.

Raspravu će moderirati Ivana Perić, urednica H-Altera.

Posjetitelji/ice su pozvani na opušten razgovor te solidarno druženje nakon okruglog stola.

Okrugli stol organizira Udruga za nezavisnu medijsku kulturu u sklopu projekta Migracije u fokusu,koji se provodi uz potporu Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.

Više detalja potražite na Facebooku događaju.