Masterclass radionica s Madeline Schwartzman: Lica prirode / Face Nature

Masterclass radionica pod nazivom Lica prirode (eng. Face Nature) pod vodstvom američke redateljice, autorice i predavačice Madeline Schwartzman a.k.a See Yourself Sensing održat će se u srijedu, 8. rujna i četvrtak, 9. rujna 2021. od 17 do 21 sat u Radioninom labu na Knežiji.

Face Nature je sezonska i eksperimentalna praksa u formatu radionice američke umjetnice Madeline Schwartzman kojom istražuje lokalnu ekologiju, hibridnost, ekološku krizu i budućnost ljudi. Dovodi ljude u neposrednu blizinu biljaka, u kontakt s lokalnom hranom s ciljem stvaranja interaktivnih i mehaničkih instalacija na ljudskom tijelu koje tvore neobične hibride i predstavljaju sredstvo za međusobnu subjektivnost. Cilj je stvoriti pukotinu u ljudskoj svijesti koja može poslužiti kao protuotrov za pasivnost i neaktivnost koja okružuje budućnost prirode te pomaknuti opaženu hijerarhiju između ljudi i drugih oblika prirode.

Masterclass se sastoji od terenskog rada – priprema prije početka radionice, zatim zajedničkog rada u labosu na skicama i idejama tijekom prvog dana te slaganje konstrukcije i povezivanje s elektronikom – arduino mikrokotroleri, servo motori, senzori i sl., tijekom drugog dana.

Priprema za masterclass radionicu: Da bi se pripremili za radionicu, prošećite prirodom (parkom ili gradom). Pronađite neke velike organske tvari: korijenje, osušene biljke, sjemenke, neobične prirodne oblike, otpale kore od stabla, objekte zanimljive morfologije – bilo koje biljne oblike koji vas nadahnjuju. Pronađite različite primjerke da vam pruže niz nadahnuća. Započnite radionicu s ovim materijalima u subotu. Ponesite svoj omiljeni alat za crtanje – olovka i papir, tuš, bilo što.

Prijaviti se možete preko Google forme: https://forms.gle/oMPoPEX8FwvmAdc87 do ponedjeljka, 6. rujna 2021. točno u ponoć.

Radionica je besplatna i traje dva dana, stoga se mole polaznici da se ne prijavljuju ako misle sudjelovati samo jedan dan jer time zauzimaju mjesto nekome tko želi sudjelovati od početka do kraja programa. Polaznici trebaju sa sobom obavezno ponijeti zaštitne maske, dok su dezinfekcijska sredstva osigurana u Radioni.


Povezano