Master Class Zagreb 2019.

eQuinoxe Europe započinje s novim tromjesečnim Master Class programom naziva „The Saturday Sessions“ koji će se održati u različitim europskim gradovima. Prvo događanje je planirano u subotu, 30. studenog 2019. od 9:30 – 16:30 sati u prostoru Hrvatskog novinarskog društva u Novinarskom domu, Perkovčeva ul. 2, Zagreb.

Za koga je Master Class? Pisci, producenti_ce, rukovoditelji_ce filmskih fondova, redatelji_ce, urednici_ce, montažeri_ke, studenti_ce i svi drugi_e koji_e su ikada željeli_e pisati.

„The Saturday Sessions“ obuhvatit će različite scenarističke teme počevši od predavanja američke medijske savjetnice Laurie Hutzler u Zagrebu o potrebi razvijanja uvjerljivih likova u scenariju („Emocionalni alati: Dođite do srži priče!“) i nastavit će se tijekom prvog tromjesečja 2020. u Munchen-u s predavanjima Davida Magee, dvostruki kandidat za prestižnu nagradu Oscar (Pijev život, Marry Poppins, Pronalazak Neverlanda).

Laurie Hutzler već dugi niz godina surađuje s profesionalcima iz industrije zabave tijekom razvoja igranih filmova i različitih formata televizijskih programa kako za domaće tako i za međunarodno tržište. Radila je kao kreativni savjetnik za dobitnike Oscara Nick Park-a i Steve Box-a u Aardman Animation Studios i kao savjetnik za priču i karaktere na BBC-u, Channel 4, ITV, talkback THAMES, Mersey Television / Lime Pictures i Aardman Animation Studio (UK). Zatim za tvrtke Pixar, Disney i Dreamworks (SAD), Endemol Nizozemska (NL), RTL, Wiedemann & Berg i Grundy UFA (Njemačka), GloboMedia (Španjolska) i TNT (Rusija). Bila je savjetnica za Endemol i FreemantleMedia u raznim scenarističkim i zabavnim formatima u Velikoj Britaniji, Europi i Australiji, kao i savjetnica za scenarije u brojnim nagrađivanim igranim filmovima. Laurie je dugi niz godina predavala o pisanju i kreiranju scenarija u sklopu programa MFA u filmskoj školi na UCLA-u kao i za Kraljevski književni fond u Cambridgeu u Engleskoj, Sorbonne u Parizu, Royal Holloway College, Sveučilištu u Londonu, DFFB filmskoj školi u Berlinu i IFS školi filma u Köln-u.

Ulaznica: Cijena sudjelovanja na Master class-u za hrvatske državljane iznosi 200 HRK, dok je za inozemne sudionike cijena 150 eura

Prijavu za sudjelovanje na Master Class predavanju možete poslati putem e-maila: office@equinoxe-europe.org


Povezano