Kreativni kritički laboratorij – Zašto feminizam?

Centar za ženske studije i Akademija dramske umjetnosti objavljuju poziv studenticama i studentima Sveučilišta u Zagrebu za upis izvannastavnog obrazovnog modula Kreativni kritički laboratorij: Zašto feminizam? koji će biti realiziran u periodu od 15.09.2020. do 13.10.2020. u prostorijama Centra za ženske studije (Dolac 8), u terminima utorkom popodne, od 17 do 20 sati.

Polaznicama i polaznicima za sudjelovanje u programu bit će dodijeljen 1 ECTS bod za izvannastavnu aktivnost.

Program je usmjeren osnaživanju studentica i studenata za kritičku recepciju kulturnih proizvoda u feminističkom ključu. Fokusirajući se na primjere pozitivne reprezentacije ženskog identiteta u vizualnoj kulturi, program će se dotaknuti problematike ženske seksualnosti, reprezentacije nasilja, politike afekata te sprege klase, rase i roda.

Program će biti realiziran u formi gledateljskog kružoka koji će voditi teoretičarke, umjetnice te sveučilišne profesorice (Una Bauer, Maša Grdešić, Nataša Govedić, Karla Lončar, Jasna Jasna Žmak). Njegujući vlastite istraživačke interese i specifičan pedagoški pristup, svaka je od autorica odabrala određene filmove i serije koje će povezati s odabranim tekstovima s feminističkim predznakom. Između ostalih, gledat će se serija Chewing Gum i filmovi Twin Peaks: Vatro hodaj sa mnom, Vlažne zone i Male žene te raspravljati o perspektivama i izazovima uspostave feminističkog pogleda na pop kulturne proizvode te modusima uspostave feminističkog autorstva u vlastitom istraživačkom i umjetničkom radu. Voditeljice modula je doc.art. Jasna Jasna Žmak.

Detaljni opis programa nalazi se u privitku.

Prijave se primaju do 11. rujna 2019. na e-mail adresu obrazovni@zenstud.hr. U prijavi treba navesti ime i prezime, studijski program te kratku motivaciju za sudjelovanje u programu. Zbog poštivanja epidemioloških mjera, maksimalan broj polaznica bit će ograničen na 15.


Povezano