Koreografija utopije, pokret br 2

Nagrađivana umjetnička organizacija Četveroruka i prošlogodišnja dobitnica Nagrade hrvatskog glumišta za najbolju žensku izvedbu i najbolju predstavu u cjelini, umjetnica s berlinskom adresom Sonja Pregrad, u suradnji s dizajnerom i glazbenikom Androm Giuniom i novomedijskim umjetnikom Tinom Dožićem ponovo igra svoj recentni rad, koji je koncert, AV performans i plesna predstava u jednom.

Izvedba će se, nakon uspješne jesenske premijere, održati opet u Pogonu Jedinstvo, u nedjelju, 10.2.2019. u 20 h. Ulaznice koštaju 30 kuna, a mogu se rezervirati na cetveroruka@gmail.com.

Koreografija utopije, pokret br 2, proučava modalitete međuzavisnosti kao utopijski organizam. Ona nije redateljsko/koreografsko kazalište već izvedba dodira, pisana iznutra.

Umjetnici kažu: ‘Koreografijom utopije, pokret br 2. tražimo mjesta dodira tijela, zvuka isvjetla, gdje pokret njih samih i kretanje pogleda između njih postaje skup oscilacija koje grade teksture različitih dijelova tog sinestezijskog tijela. Prostor izvedbe postaje mineralno tijelo, sačinjeno od odnosa gustoća u njemu. I gledateljev/ičin uron (immersion) u iskustvo gledanja jest ritam, odnosno tekstura u trajanju, prostor koji biva oblikovan.’

Kako pogled postaje dodir?

Kako oscilacija svjetla i mraka postaje pokret, slika tijela u pokretu osnovni ton, a zvuk gustoća prostora?

Kao i prethodni, ovaj prošireno-koreografski suradnički rad nastavlja propitivati nove politike zajedništva i radikalne prakse dehijerarhizacije, oslovljavanja, razmjene, su-govora i subivanja, recipročnosti i međuzavisnosti. Alatima proširene koreografije artikuliramo odnose, u svojem estetskom, psihološkom, političkom učahurenju.


Povezano