Komemoracija za Milenu Benini

Komemoracija za Milenu Benini održat će se u četvrtak, 2.07.2020, od 18-20, u Booksi (Martićeva 14a, Zagreb) u organizaciji Centra za ženske studije, Hrvatskog društva pisaca, K-Zone i SFere.

Istaknuta spisateljica, prevoditeljica i feministkinja Milena Benini preminula je 4. lipnja 2020. u 54. godini života, nakon kratke i teške bolesti.

Impresivan književni opus samo je dio ostavštine Milene Benini. Uz prijevode knjiga i stripova, tu su feministička i književna teorija, aktivizam, uređivanje te bogat i raznolik resume predavanja, javnih nastupa i spisateljskih radionica.

O Mileninom životu i radu govorit će Ivana Delač, Nataša Govedić, Marino Čajdo, Davorin Horak, Maja Soldić i Matko Vladanović, a razgovor će moderirati Mihaela Marija Perković.

No, kako je Milena svoje prste imala u mnogim pričama, feminističkim, esefičnim, književnim, životnim, pa i u onoj Booksinoj, na komemoraciji će svi koji to žele moći podijeliti svoju priču o Mileni Benini – dugogodišnji prijatelji, suradnici i čitatelji kojima su Milenine riječi utjecale na život, svi su dobrodošli u Booksu podijeliti svoju priču o Mileni.


Povezano