Književna večer u Dnevnom boravku Rojca s Asjom Bakić

U srijedu 17. veljače u 19 sati u Dnevnom boravku Rojca, na Facebook stranici Rojcnet te na programu Radio Rojca održat će se prva “Književna večer u Dnevnom”, a koja se održava u sklopu projekta R.O.J.C.: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo.

Gošća prve “Književne večeri u Dnevnom” je Asja Bakić koja će pulskoj publici predstaviti svoj rad s posebnim naglaskom na knjizi “Sladostrašće” koja je izašla 2020. godine u izdanju Sandorfa.

Asja Bakić rođena je 1982. godine u Tuzli gdje je i završila studij bosanskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu. Zajedno s Mašom Grdešić, Lanom Pukanić i Barbarom Pleić Tomić 2014. godine pokrenula je portal za feminističko čitanje popularne kulture “Muf”. Autorica je knjige poezije “Može i kaktus, samo neka bode” (Aora, 2009.) te zbirki kratkih priča “Mars” (Sandorf, 2015.) i “Sladostrašće” (Sandorf, 2020.). Zbirka priča “Mars” izašla je 2019. godine u američkom izdanju kod nakladničke kuće Feminist Press iz New Yorka. Međunarodni portal Publishers Weekly uvrstio ju je na godišnju listu najboljih proznih naslova objavljenih na engleskom jeziku. Bavi se i književnim prevođenjem.

Razgovor s Asjom vodit će Tajana Ilić.

Događaj je organiziran uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Broj posjetitelja ograničen je na 10, a za dolazak potrebno se prethodno prijaviti putem e-mail adrese info.surojc@gmail.com. Na ulazu je uz mjerenje temperature i dezinfekciju ruku potrebno ostaviti kontakt podatke. Svi posjetitelji su obvezni nositi maske te pridržavati se propisanih mjera.

Događaj će se prenositi uživo na Facebook stranici i u programu Radio Rojca.


Povezano